BM'den Suriye'deki dört kasabaya insani yardım

BM'den Suriye'deki dört kasabaya insani yardım

BM Dünya Gıda Programı, Suriye'de kuşatma altındaki dört kasabada yaşayan 60 bin kişiye insani yardım teslim edildiğini duyurdu

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından, Suriye'de kuşatma altındaki 4 kasabada yaşayan ve 5 aydır erişimlerin kesildiği 60 bin kişiye insani yardım ulaştırıldığı bildirildi.

WFP'den yapılan yazılı açıklamada, dün Şam kırsalındaki Madaya ve Zabadani ile İdlip kırsalındaki Fua ve Kefraya'ya, BM kuruluşları ve Suriye Kızılayının iş birliğinde kuşatma altındaki ailelere insani yardım erzakları teslim edildiği belirtildi.

Bölgeye 45 tırla getirilen gıda paketlerinin pirinç, mercimek, bulgur, bitkisel yağ, şeker, tuz, nohut ve fasülyeden oluştuğu ve 60 bin kişiye 1 ay yeteceği kaydedildi.

WFP Suriye Direktörü Jakob Kern, yapılan yardımların nisandan bu yana ilk olduğuna dikkat çekerek, "Bu konvoy, korkunç derecede gıdaya ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyan ve 5 aydır insani erişimlerin kesildiği 60 bin kişiye inanılmaz bir rahatlama getirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Halep'in doğusunda 250 binden fazla insanın adete hapsedildiğini belirten Kern, insani yardımların ulaştırılabilmesi için şehre giden bütün yollara acilen ve şartsız olarak erişim izni verilmesi çağrısı yaptı.

WFP'nin Suriye genelinde ayda 4 milyon kişiye gıda tedarik ettiği ve söz konusu yardımların büyük kısmının karadan yapıldığı belirtilen açıklamada, ulaşılamayan bölgelere ise yardımların hava operasyonlarıyla iletildiği aktarıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :