BM'den Halep çağrısı

BM'den Halep çağrısı

BM, Halep'te ateşkes ilan edilmesine rağmen çatışmaların devam etmesinden derin endişe duyulduğunu belirtti

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM, Halep'in doğusunda muhalifler ve rejim güçleri arasında ateşkes ilan edilmesine rağmen çatışmaların devam etmesinden derin endişe duyulduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, çatışmaların devam etmesi nedeniyle binlerce sivilin doğrudan ateş hattında kaldığını ve kentin doğusundaki on binlerce sivilin hayatının tehlikede olduğuna dikkati çekti.

Halep'in doğusunda muhalifler ve rejim güçleri arasında ateşkes ilan edilmesine rağmen çatışmaların devam etmesinden derin endişe duyduklarını belirten Dujarric, kuşatma altındaki sivillerin istedikleri yere gidebilmeleri için çatışmalara acilen ara verilmesi ve taraflara teslim olan veya tutuklanan kişilere insancıl ve uluslararası hukuka uygun bir şekilde davranılması çağrısı yaptı.

Türkiye'nin arabuluculuğunda dün saat 19.00 sularında, Rusya öncülüğündeki rejim güçleri ile Doğu Halep'teki silahlı muhalif gruplar arasında ateşkes sağlanmıştı.

Mutabakatla, sivillerin ve silahlı muhaliflerin güvenli biçimde tahliye edilmeleri, Halep'in güneybatısında yer alan muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline nakledilmeleri öngörülmüştü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :