BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed Suudi Arabistan'da

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed Suudi Arabistan'da

Şeyh Ahmed, Suudi Arabistan Veliaht Prens Abdülaziz ile bir araya geldi

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz’in, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed’i kabul ettiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’da yer alan habere göre, Abdülaziz, başkent Riyad’da Şeyh Ahmed ile bir araya gelerek Yemen krizi ve konuya ilişkin son gelişmeleri görüştü. Abdülaziz, ülkesinin, Yemen’de siyasi çözüme ulaşılması için BM çabalarına destek verdiğini vurguladı.

BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed, Riyad’da bulunan Yemen hükümetinin müzakere heyetiyle BM’nın barış planını görüşmek üzere dün başkent Sana’dan Riyad’a gitmişti.

Şeyh Ahmed, geçen hafta sunduğu barış planında, yeni bir cumhurbaşkanı yardımcısı tayin edilmesi, geçiş dönemini yönetecek ve siyasi diyalog sürecinin yeniden başlamasına öncülük edecek ulusal uzlaşı hükümeti kurulması, anayasal sürecin tamamlanması ve akabinde seçimlerin yapılması gibi maddelerin yer aldığını açıklamıştı.

Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi, bazı temel eksiklere rağmen Şeyh Ahmed'in sunduğu barış planının görüşülebileceğini bildirmişti. Yemen Cumhurbaşkanı Hadi de "BM'nin 2216 sayılı kararına aykırı olduğu için" planı kabul etmediklerini duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :