BM muhabirinden resim sergisi

BM muhabirinden resim sergisi

Norveçli gazeteci Marit Fosse'nin kişisel resim sergisi, Cenevre'de sanatseverlerle buluştu

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde çalışan Norveçli gazeteci Marit Fosse'nin kişisel resim sergisi sanatseverlerle buluştu.

Fosse, AA muhabirine yaptığı açıklamada,18 yıldır Cenevre merkezli diplomatik bir dergi çıkardığını ve BM Cenevre Ofisi'nde daimi muhabir olarak çalıştığını söyledi.

Gazeteciliği çok sevdiğini vurgulayan Fosse, ressamlığın da kendisi için "büyük bir tutku" olduğunu belirtti.

Fosse, gazetecilikle ressamlık arasında bağ olduğunu ifade ederek, "Birinde duygularınızı yazarak, diğerinde çizerek gösteriyorsunuz." diye konuştu.

Eserlerinde tüm renkleri kullanmaya çalıştığını anlatan Fosse, çizdiği resimleriyle insanların ruhuna hitap ettiğini dile getirdi.

Fosse, resimlerinden birinde Filistin halkını tasvir ettiğini belirterek, resmi Filistin'in Paris Büyükelçisine verdiğini ve şu an Kudüs'te bir müzede sergilendiğini aktardı.

24 Mayıs'ta 150 kişinin katılımıyla Cenevre'deki Blitz Sanat Galerisinde resim sergisi açtığını aktaran Fosse, ziyaretçi sayısı ve ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Fosse, Cenevre'nin yanı sıra Paris ve New York'ta da sergiler açtığını, bundan sonraki amacının İstanbul veya Ankara'da sergi açmak olduğunu sözlerine ekledi.

Blitz Sanat Galerisindeki sergi yarın sona erecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :