BM Kolombiya'da insan hakları savunucularının öldürülmesinden endişeli

BM Kolombiya'da insan hakları savunucularının öldürülmesinden endişeli

BM, ülkede "çarpıcı sayıda" insan hakları savunucusunun öldürülmesi, taciz edilmesi ve tehdit edilmesinden endişe duyulduğunu bildirdi- OHCHR Sözcüsü Rupert Colville:- "Bu yılın ilk 4 ayında sivil toplum örgütleri, devlet kurumları ve ulusal insan hakları

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Kolombiya'da "çarpıcı sayıda" insan hakları savunucusunun öldürülmesi, taciz edilmesi ve tehdit edilmesinden endişe duyulduğunu bildirdi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCHR) Sözcüsü Rupert Colville, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Bu yılın ilk 4 ayında sivil toplum örgütleri, devlet kurumları ve ulusal insan hakları kurumu tarafından iddiaya göre 51 insan hakları savunucusu ve aktivistin öldürüldüğü rapor edildi." dedi.

Sözcü Colville, OHCHR'nin Kolombiya'daki bürosunun, bu iddiaları yakından takip ettiğinin altını çizdi.

Geçen yıl, ülkede 115 insan hakları savunucusunun öldürüldüğünü belgelediklerini aktaran Colville, Kolombiya'da bu yıl da "çarpıcı sayıda" insan hakları savunucusunun öldürülmesi, taciz edilmesi ve tehdit edilmesinden endişe duyulduğunu vurguladı.

Colville, Kolombiya'da geniş çaplı aktivist grubunun hedef alındığını, bu yönde geçen yıl başlayan negatif eğilimin 2019'da devam etmesinin kendilerini endişelendirdiğini ifade etti.

Rupert Colville, hedef alınan aktivistlerden bazılarını topluluk liderleri, Afro-Kolombiyalılar, yerli halk, çevreciler, köylüler, gazeteciler, kadın hakları savunucuları ve bazı yerel siyasetçilerin oluşturduğunu belirtti.

Kolombiya hükümetine çağrıda bulunan Colville, insan hakları savunucuları ve sivil toplum temsilcilerine yönelik taciz ve saldırıları gerçekleştirenlere karşı gerekli tüm önlemlerin alınması çağrısında bulundu.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :