Bitlis'te miting, toplantı ve basın açıklamaları yasaklandı

Bitlis'te miting, toplantı ve basın açıklamaları yasaklandı

BİTLİS (AA) - Bitlis Valiliği, il genelinde miting, toplantı ve basın açıklamalarının geçici süreyle yasaklandığını duyurdu.Valilikten yapılan açıklamada,...

BİTLİS (AA) - Bitlis Valiliği, il genelinde miting, toplantı ve basın açıklamalarının geçici süreyle yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde yapılacak her türlü yürüyüş, miting, kapalı ve açık toplantılar, stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları ve benzeri türdeki tüm etkinliklerin, bu etkinlikler öncesi ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesiyle 13-16 Ağustos'ta, Valilik makamının 13 Ağustos 2016 tarih ve 1604 sayılı olurlarıyla yasaklandığı belirtildi.

Söz konusu etkinliklerin "15 Ağustos PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün 1984'te Siirt'in Eruh ilçesinde yaptığı silahlı saldırının 32. yılı dolayısıyla terör örgütü planlarının bertaraf edilmesi, tesis olunan huzur ortamı, milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla" yasaklandığı aktarıldı.

Kararın, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. ve 14. maddelerinin ilgili hükümleri gereğince alındığı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :