Bitlis'te bomba yüklü araç bulunması

Bitlis'te bomba yüklü araç bulunması

Tatvan ilçesinde terk edilmiş bulunan yaklaşık 1,5 ton patlayıcı yüklü minibüs, kışlada kontrollü olarak imha edildi- İl Emniyet Müdürü Kaya:- "Aracın bulunduğu yerin düğün salonları, kafeteryalar ve demokrasi nöbetinin yapıldığı alana yakın olması, büyük

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan bomba yüklü minibüs, kontrollü olarak imha edildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından İşletme Mahallesi'nde terk edilmiş bulunan minibüsün arka kısmında PKK'lı teröristlerce hazırlandığı belirlenen patlayıcı düzeneği, bomba imha ekiplerince devre dışı bırakıldı.

Dikkat çekmemek amacıyla önüne ve arkasına Türk bayrakları asıldığı görülen araçta, ilk olarak 2 piknik tüpü ve 9 varile patlayıcı tuzaklandığı tespit edildi.

Kışlaya götürülen ve 10 piknik tüpü daha tespit edilen araçtaki yaklaşık 1,5 ton patlayıcının imhasının ardından yerde 3-4 metre derinliğinde çukur oluştu.

- Vatandaşların dikkati faciayı önledi

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, minibüsün içinde jelikan bidonlara yerleştirilmiş, sıkıştırılmış gübre tarzında ve büyük mutfak tüpleriyle bir bomba düzeneği tespit edildiğini bildirdi.

Terör örgütü mensuplarının bugünlerde bomba yüklü araçla eylem hazırlığında olduğuna ilişkin çok kuvvetli bir istihbarat edindiklerini belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Tatvan ilçemizde bomba yüklü araç araması yaparken duyarlı vatandaşlarımızın bir araçta kablo gördüklerini söylemesi üzerine bomba imha ekiplerimiz tarafından söz konusu araç üzerinde yapılan çalışmada, minibüs içerisinde jelikan bidonlara yerleştirilmiş, sıkıştırılmış gübre tarzında ve büyük mutfak tüpleriyle bir bomba düzeneği hazırlamış olduğu tespit edildi. Arkadaşlarımızın titiz çalışması ile bomba düzeneği iptal ettirildi. Bu araç içerisinde Türk bayrakları mevcuttu. Hedeflerini bilemiyoruz ama malum bugün demokrasi nöbetinin son günü. Aracın bulunduğu yerin düğün salonları, kafeteryalar ve demokrasi nöbetinin yapıldığı alana yakın olması, büyük bir facianın önlendiğine işaret etmektedir."

Vatandaşların ihbarını değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İşletme Mahallesi'nde terk edilmiş bir minibüste arama yapmıştı. Minibüsün arka kısmında bomba düzeneği olduğunu fark eden ekiplerin haber vermesi üzerine bölgeye zırhlı araçlar, bomba imha ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri sevk edilmişti. Patlayıcı düzeneği devre dışı bırakıldıktan sonra yapılan incelemede, ilk belirlemelere göre 2 piknik tüpü ve 9 varile tuzaklanmış patlayıcı bulunduğunu tespit edilmişti.

Bitlis'te bomba yüklü araç bulunması

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :