Bisiklet: Uluslararası Medeniyet Turu

Bisiklet: Uluslararası Medeniyet Turu

- Türkiye Bisiklet Federasyonunca düzenlenen, organizasyonun finali Diyarbakır'da yapıldı- Vali Aksoy:- "Kentle ilgili ön yargıların kırılmasına bu tür etkinlikler önemli katkı sağlıyor. Diyarbakır turizm ve yatırımın merkezi haline gelecek"


DİYARBAKIR (AA) - Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Medeniyet Bisiklet Turu'nun üçüncü etabı tamamlandı.

Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Kosova, Makedonya ve Sırbistan'dan, 4 kategoride 165 sporcunun katıldığı bisiklet turunun startını Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy verdi.

Yarışmacılar öncelikle Sur ilçesindeki tarihi İçkale'den başlayarak ilçede bisiklet turu yaptı. Daha sonra Valilik, Gevran Caddesi ve Koşuyolu'nun parkur olarak kullanıldığı yarışma 10 tur olarak gerçekleştirildi.

Vali Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın tarihi güzelliklerini paylaşmaktan ve böyle bir spor etkinliğine ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu tür faaliyetlerin kentte gerçekleştirilmesi adına her türlü çalışmayı yapacaklarını belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Diyarbakır, özelliğini tüm Türkiye ve dünyaya bu organizasyon aracılığıyla bir kez daha anlatma fırsatı buldu. Kentle ilgili ön yargıların kırılmasına bu tür etkinlikler önemli katkı sağlıyor. Diyarbakır turizm ve yatırımın merkezi haline gelecek. Diyarbakır'ı görmeden ön yargıya sahip olanları buraya davet ediyoruz, gelip görsünler. Diyarbakır'ın diğer büyük şehirlerden bir farkı olmadığını burada herkes yaşayarak fark etsin."


- "Bisiklet turunun ikincisine ev sahipliği yapacağız"


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, bu tür organizasyonların kentte yapılmasından onur duyduğunu söyledi.

Diyarbakır'ın 33 medeniyete ev sahipliği yapan kadim bir kent olduğunu vurgulayan Atilla, "Bu şehirde halk artık güven ve huzur istiyor. Bu tür organizasyonların artması bu şehirde güvenin ve huzurun olduğunu da göstermektedir. Bu organizasyonların bundan sonra şehrimizde olmasını arzu ediyoruz. Özellikle sonbaharda bisiklet turunun ikincisine ev sahipliği yapacağımızı belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı da bu tür organizasyonlarda öncelik olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini tercih ettiklerini aktardı.

5 ay içerisinde 20. ilde tur yaptıklarının altını çizen Küçükbakırcı, "Bu tür organizasyonların bu bölgelerde artarak devam edeceğinin sözünü veriyoruz. Gençlerimizi, milli formayla buluşturacak noktaya getireceğiz." diye konuştu.

Bisiklet turunun Diyarbakır finalinde, büyük erkekler kategorisinde Kemal Küçükbay, genç erkek kategorisinde Halil İbrahim Doğan, master erkekler-35 kategorisinde Nevzat Kıral, yıldız erkekler-A kategorisinde ise Fatih Deniz birinci oldu.

Organizasyonda dereceye giren sporcular altınla ödüllendirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :