Bisiklet: Türkiye Şampiyonası Yol Yarışları

Bisiklet: Türkiye Şampiyonası Yol Yarışları

- Sakarya'da gerçekleştirilen şampiyonanın 4. etabına 132 sporcu katıldı


SAKARYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonunca düzenlenen Türkiye Şampiyonası Bisiklet Yol Yarışları 4. Etabı Sakarya'da yapıldı.

Sakarya Adapazarı Belediyesi Teknik Birimler Şantiyesi önünden başlayan yarışma 28 kilometrelik İkizce-Osmaniye Köprüsü arasındaki güzergahta gerçekleştirildi.

Duble yolun tek tarafı trafiğe kapatılarak güvenlik önlemleri altında 16 ilden,132 sporcunun katılımı ile yapılan şampiyonada, sporcular kıyasıya mücadele etti.

Şampiyonada master erkekler 35 kategorisinde Fiberli Antalya Takımı'ndan, Turgay Germen birinci, Denizli Telekomspor'dan Hakan Yıldırım ikinci ve Ramazan Erkan üçüncü oldu.

Master erkekler +40 kategorisinde Nevzat Kıral birinciliği, Fiberli Antalyaspor'dan Derim Ardıç ikinciliği, Kastamonu Aamariom'dan Murat İşçimen ise üçüncülüğü elde etti.

Master erkekler 50 kategorisinde Yalova Belediye Gençlik Spor'dan Zafer Yalın birinci, Kocaeli Gençlik Hizmetleri'nden Mehmet Bosdemir ikinci, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri'nden İsmail İltir üçüncü sırada yer aldı.

Büyük erkekler kategorisinde ise Torku Şeker Spor'dan Mehmet Örken birinci, Torku Şeker Spor Feritcan Şamlı ikinci, Kocaeli Brisa Spor'dan Onur Balkan ise üçüncü oldu.

Ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde Demokrasi Meydanı'nda toplanan bazı gönüllü bisikletçiler "Uyuşturucuya Hayır" etkinliği kapsamında yarışların gerçekleştiği alana pedal çevirerek, buradaki sporcularla bir araya geldi.

Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı İrfan Çelik, şampiyona sonrası yaptığı konuşmada, 2020 Dünya Bisiklet Şampiyonası'nın Sakarya'da düzenleneceğini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler bisiklete verdikleri desteklerin devam ettiğini belirten Çelik, "Sakarya Bisiklet konusunda Ülkemizde önde gelen bir ili olacak.Bu yarışan sporcularımızın arasında, olimpiyatları iyi bir bisikletçi yetiştirebilmektir. Ülkemizi ve Sakaryayı olimpiyatlarda da temsil etmek hedefimize inancımız tamdır." diye konuştu.

Dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :