Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı: "Bisiklet Ligi Kurulacak"

Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı: "Bisiklet Ligi Kurulacak"

Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı: "Bisiklet Ligi Kurulacak" diyerek ilk veledromun da Konya'ya yapılacağını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl velodromların temelini atmaya başlayacaklarını ifade eden Küçükbakırcı,  şunları söyledi:

"Bisiklet sporunun madalyaya gidecek tek noktası, velodromlardır. Bu velodromları 60 ile 12 arası yaparsak, eğer bir bisiklet ligi kurarsak, dünya da velodromun 32 tane madalyası var. Mutlaka 4 veya 5 madalya bize gelir. Şöyle ki, 6 bölgeye 6 velodrom kurarsak, temeli çözülmüş oluyor, 12 kurarsak bisiklet ligi oluyor. Bisiklet ligi kurulunca geçmişteki 1975'e kadar ki amatör sporlara olan ilgiyi tekrar tersine döner diye düşünüyorum. Bugün bir basket ve voleybolun geleceği noktaya velodromlarla gelebileceğini düşünüyorum. Bizim velodromlar yapılıncaya kadar komşu ülkelerle anlaşıp onların sahasında antrenman yapmayı planlıyoruz. Buradan arkadaşlarımızın alt yapısını oluşturuyoruz. Bunlarla ilgili antrenörlerimizi eğitiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ve teşkilatların verdiği sözlerle birlikte bu sene velodromların temelinin atılacağını düşünüyoruz."

Öte yandan Erol Küçükbakırcı ilk velodromunda Konya'ya yapılacağını ifade etti.

Etiketler :