"Birlik ve beraberlik için mücadeleye devam"

"Birlik ve beraberlik için mücadeleye devam"

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Çengelköy Sabancı Polis Merkezi'nin önünde askerlerin açtığı ateş sonucu ayağından yaralanan Ender Demirtaş, mücadelesinden vazgeçmedi- Demirtaş:- "Biz devletimize ve demokrasiye sonuna kadar bağlıyız. Çocuklarımızın gele

İSTANBUL (AA) - METİN TOKGÖZ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Üsküdar'daki Çengelköy Sabancı Polis Merkezi'nin önünde askerlerin açtığı ateş sonucu ayağından yaralanan Ender Demirtaş, birlik ve beraberlik için mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz akşamı yaşadıklarını AA muhabirine anlatan 2 çocuk babası 44 yaşındaki Demirtaş, Çengelköy'deki evinin bahçesinde televizyondan olayları takip ettiğini kaydetti.

Demirtaş, darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı alanlara davet etmesi üzerine arkadaşlarıyla Çengelköy Sabancı Polis Merkezi'nin önüne gittiklerini anlattı.

Polis merkezinin önünde askerlerle karşılaştıklarını belirten Demirtaş, "Askerler bize 'Asker yönetime el koydu. Sıkıyönetim ilan edildi. Evlerinize dönün' dedi. Biz de evlerimize gitmeyeceğimizi, bu vatanın bizim olduğunu ve sonuna kadar savunacağımızı söyledik. Askerler havaya ateş açtıktan sonra araçlarına binerek uzaklaştı." diye konuştu.

Demirtaş, askerlerin yarım saat sonra tekrar geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Biz de polis merkezi önünde onları durdurmak için yolu kestik. Karşımıza çıkan askerlere ellerimi havaya kaldırarak kışlalarına geri dönmeleri konusunda ikazda bulundum. Bunun üzerine içlerinden bazıları yere yatarak üzerimize ateş açmaya başladı. Açılan ateşten korunmak için bir aracın arkasına kendimi atarken sağ ayağımdan vuruldum. Askerlerin ateşi devam ediyordu. Bu arada başka yara almamak için bir kapı aralığı bularak saklandım. Askerin ateşi biraz olsun azalınca arkadaşlarım ambulans çağırdı. Ama askerler ambulansı geri çevirdi. Aradan zaman geçtikten sonra arkadaşlarımın özel aracıyla hastaneye götürülerek tedavi altına alındım."

- "Devlete ve demokrasiye sonuna kadar bağlıyım"

Ender Demirtaş, devlete ve demokrasiye sonuna kadar bağlı olduğunu dile getirerek, "Çocuklarımızın geleceği, milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin ekonomik açıdan geriye gitmemesi ve herkesin milli iradeye saygı göstermesi için darbenin her türlüsüne karşıyız. 7 Ağustos'ta Yenikapı'da gerçekleştirilen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' ile milletimiz kenetlenerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bundan sonra da mücadelemiz sonuna kadar devam edecek". ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :