Birleşik Krallık'taki Türkler sandık başında

Birleşik Krallık'taki Türkler sandık başında

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Bilgiç:- "Demokratik bir olgunlukla, huzur içerisinde, sağlıklı bir biçimde oy verme işlemlerinin sürdüğünü görüyorum"- "Vatandaşlarımızın oy verme konusunda yoğun bir ilgi gösterdiklerini gözlemliyorum ve bundan büyük bir m

LONDRA (AA) - Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Birleşik Krallık'taki oy verme sürecine Türk vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Demokratik bir olgunlukla, huzur içerisinde, sağlıklı bir biçimde oy verme işlemlerinin sürdüğünü görüyorum." dedi.

Bilgiç, Türk vatandaşlarının anayasa değişikliği halk oylaması için sandık başına gittiği İngiltere'nin başkenti Londra'nın batısındaki Hammersmith Novotel Konferans Merkezi'nde eşi Esra Bilgiç ile birlikte 22 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına konuşan Bilgiç, "Demokratik bir olgunlukla, huzur içerisinde, sağlıklı bir biçimde oy verme işlemlerinin sürdüğünü görüyorum. Vatandaşlarımızın oy verme konusunda yoğun bir ilgi gösterdiklerini gözlemliyorum ve bundan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sonuçların ülkemize güzellikler getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bilgiç daha sonra eşi ile birlikte merkezi gezdi.

Birleşik Krallık'taki Türk vatandaşları bu sabahtan itibaren Londra'nın batısındaki Hammersmith Novotel Konferans Merkezi'nde ile İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da Başkonsolosluk çalışma ofisinde kurulan sandıklarda oy kullanmaya başladı.

Vatandaşlar, her iki merkezde de 9 Nisan Pazar gününe kadar, hafta içi ve hafta sonu 09.00-21.00 saatleri arasında oy verebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :