Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma kararı

Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma kararı

Rusya Başbakan Yardımcısı Dvorkovich:- "Ayrılma kararı şu noktada Avrupa'yı biraz daha zayıf hale getirdi"

LONDRA (AA) - Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich, Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılma kararından (Brexit) dolayı Avrupa'nın zayıfladığı iddiasında bulundu.

Dvorkovich, Brexit ile ilgili gelişmeler kapsamında İngiliz yayın kurumu BBC'ye açıklamalarda bulundu.

Güçlü siyasetin Avrupa'yı uluslararası alanda büyük bir oyuncu haline dönüştürdüğünü ifade eden Dvorkovich, "Ülkeler tek başlarına, birleşik Avrupa'nın yaptığı şekilde uluslararası siyaseti etkileyemez." dedi.

Dvorkovich, Rusya için Avrupa'nın güçlü olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "Britanya'nın Avrupa'dan ayrılma kararı şu noktada Avrupa'yı biraz daha zayıf hale getirdi. Tüm Avrupa'dan uzaklaşma süreci zor bir süreç ve çok daha fazla belirsizlikler yaratıyor. Zayıf ortaklara ihtiyacımız yok. Daha ileri gidebilmek, Rus ve Avrupa halkına daha iyi bir gelecek sunabilmek için güçlü ortaklara ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Dvorkovich ayrıca, ülkesine yönelik yaptırımların kaldırılması ve AB'nin zayıflatılması amacıyla Brexit kararının Rusya'yı sevindirdiği yönündeki iddialarına ilişkin olarak da "Bu doğru değil." dedi.

Dvorkovich şöyle konuştu:

"Birincisi, Birleşik Krallık'ın Avrupa'da kalması ya da çıkmasına yönelik özel bir görüşümüz bulunmuyor. Bu, Birleşik Krallık'ın ve Avrupa'nın geri kalanının konusudur. Rusya bu oyunda oyuncu değil. İkincisi de yaptırımlar sadece İngiliz siyasetinin sonucu değil. ABD'nin etkisi fazla. Geniş kapsamlı olarak Avrupalı hükümetlerin Ukrayna ve Ukrayna çevresindeki olaylara yönelik tavrı var. Bunun yanlış bir tavır olduğuna inanıyoruz."

Birleşik Krallık'ta 23 Haziran'da yapılan AB referandumunda, ada halkının yüzde 52'si AB'den çıkış yönünde oy kullanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler