Biri Çin'i durdursun! Yemek yeyip virüs üretiyorlar! Şimdi de bunyavirüs!

Biri Çin'i durdursun! Yemek yeyip virüs üretiyorlar! Şimdi de bunyavirüs!

Çin'de koronavirüs salgının ardından şimdi de 'bunya virüsü' paniği başladı. Çin'in Jiangsu eyaletinde toplam 37 kişi keneler tarafından yayılan yeni bunya virüsünün neden olduğu bir hastalık teşhisi konuldu.

Çin'de koronavirüsün ardından bir salgın paniği daha başladı.

Jiangsu eyaletindeki toplam 37 kişiye bu yıl, keneler tarafından yayılan yeni bunya virüsünün neden olduğu bir hastalık olan SFTS (Şiddetli Ateşli Trombositopeni Sendromu) teşhisi kondu.

Daha sonra Anhui eyaletinde de enfekte olan 23 kişinin tespit edildiği aktarıldı.

Uzmanlar vakalara dayanarak, virüsün hayvandan insana ve kişiden kişiye kan yoluyla bulaşabileceği konusunda uyardılar.

SFTS (Şiddetli Ateşli Trombositopeni Sendromu) virüsünün yeni bir virüs olmadığı ve Çin’in 2011 yılında söz konusu virüsün patojenini tespit ettiği de belirtildi.

Zhejiang Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü yöneticisi Sheng Jifang, üç yıl önce de yeni bunya virüsüyle enfekte olan ve daha sonra ölen bir hastanın cansız bedeniyle temas eden 16 kişiye de hastalığın bulaştığını söyledi. Enfekte insanlardan birinin daha sonra öldüğü açıklandı. Virüsün Anhui ve Zhejiang eyaletlerinde şu ana kadar toplam 7 can kaybına yol açtığı da açıklandı.

Şanghay Belediye Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Leng Peien ise şimdiye kadar keşfedilen yeni bunya virüsü enfeksiyonlarının esas olarak kene ısırıklarından kaynaklandığını söyledi. Ancak uzmanlar virüsün kişiden kişiye kan yoluyla bulaşabileceği konusunda da uyarılarını yineledi.

Etiketler :