Bir yaşında, organ nakli bekliyor

Bir yaşında, organ nakli bekliyor

Gaziantep'te, karaciğer yetmezliği sebebiyle vücudu sararan bebeğin sağlığına kavuşması için uygun donör bulunması gerekiyor- Baba Beyaz: ''Tek çare uygun organ bulunması. Oğlumun sağlığına kavuşmasını için dua ediyorum''

GAZİANTEP (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Gaziantep'te, karaciğer yetmezliği nedeniyle göz akı dahil vücudu sararan 9 aylık bebek, organ nakli bekliyor.

Nuri ve Rukiye Beyaz çifti, 9 ay önce dünyaya gelen çocuklarına Muharrem Emir Beyaz ismini verdi.  Severek evlenen çiftin evlat sevinci, bebeklerine, "karaciğer yetmezliği" teşhisi konulmasıyla hüzne dönüştü. Bir süre Adana ve Malatya'da tedavi gören bebeğin sağlığına kavuşması için organ nakli gerekiyor.

Hastalığı nedeniyle göz akı dahil vücudunun büyük bölümü sararan Muharrem Emir Beyaz, uygun donör bulunursa ameliyat edilecek.

Baba Nuri Beyaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karaciğer rahatsızlığı bulunan çocuğunun tedavisi için organ nakli gerektiğini söyledi. 

Evladının günden güne sarardığını ve bu durumun kendilerini çok üzdüğünü anlatan Beyaz, "Doktorlar tek çarenin karaciğer nakli olduğunu söylüyor. Nakil için sıraya girdik ancak bebeğimin sağlığı günden güne kötüye gidiyor. Son dönemde karaciğeri kanamaya başladı" dedi.

Beyaz, çocuğunun 2 kez komada yaşam mücadelesi verdiğini belirtti. 

"Gözlerine bakamıyorum"

Hastalığın belirtilerinin vücudun çeşitli organlarında görüldüğünü dile getiren Beyaz, şöyle konuştu:

"Rahatsızlığından dolayı vücudu sarardı. Karnı sürekli şiştiği için yeteri kadar besleyemiyoruz. Göz akı sarıya döndü ve bebeğimin gözlerine bakamıyorum. Bunun yanında şeker hastalığı da ortaya çıktı. Uygun organ bulunsa bile nasıl ameliyat edecekler onu da bilemiyorum. Günde 6 kez şekerini ölçüyorum. Tek çare uygun organ bulunması. Oğlumun sağlığına kavuşması için dua ediyorum."

Beyaz, bebeğine kendi organını vermek istediğini ancak karaciğerinin küçük olması nedeniyle doktorların buna müsaade etmediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :