Bir yaşına yoğun bakımda girdi

Bir yaşına yoğun bakımda girdi

Hatay'da 9 aydır hastanede yaşam mücadelesi veren SMA hastası Suriyeli Cene bebeğin ilk yaş günü, yoğun bakım ünitesinde kutlandı

HATAY (AA) - Hatay'da 9 aydır hastanede tedavi gören spinal müsküler atrofi (SMA) hastası Bayırbucak Türkmeni Cene Kihya'nın ilk doğum günü, ailesi ve hastane yönetimince yoğun bakım ünitesinde kutlandı.

Yayladağı ilçesindeki YİBO konteyner kentinde kalan ve henüz 3 aylıkken SMA hastalığı teşhisi konulan Cene bebek, Antakya'daki özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi altına alındı. Yurt dışından gelecek ilacı bekleyen Cene bebeğin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi 9 aydır sürüyor.

Bu arada bir yaşına giren Cene bebeğin doğum günü, ailesi ve hastane yönetimi tarafından kutlandı.

Yatağının etrafı balonlarla süslenen ve doğum günü pastası hazırlanan Cene Kihya, cihazlara bağlı şekilde yattığı yatağında olanlardan habersiz etrafa baktı.

Baba Nizar Kihya, AA muhabirine, çocuklarının 12 aylık ömrünün 9 ayının hastanede geçtiğini belirtti.

Tedavi için yurt dışından ilaç siparişi verildiğini ancak henüz gelmediğini belirten Kihya, "Çocuğumuzun doğum günü olduğunu unutmuştuk. Bir yakınımız hatırlattı. Hastane yönetimi ile konuştuk. Onlar da yardımcı oldular. Yoğun bakımda doğum gününü kutlamış olduk. İlacını dört gözle bekliyoruz. İnşallah en kısa sürede tedavisi biter ve sağlıkla evine döner." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :