Bir tek o başardı: AK Parti'de 20 sene sonra ilk

Bir tek o başardı: AK Parti'de 20 sene sonra ilk

Mustafa Kavuş 20 yıl sonra Konya'da ilki başardı. 2004 seçimlerinde Meram'ı Saadet Partisi'nden devralan AK Parti, tüm seçimleri galip çıkardı ancak her seçimde aday değişikliğine gitmişti. Kavuş, AK Parti'de ilk kez ikinci başkanlığına hazırlanıyor.

Mahalli İdareler Seçimi'ne sayılı günler kala, AK Parti'nin Konya ilçelerindeki belediye başkan adayları belli oldu. AK Parti'nin Meram Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mustafa Kavuş, dikkat çeken bir başarı elde etti. Kavuş, parti tarihinde Meram Belediye Başkanlığı için iki dönem üst üste aday gösterilen tek isim oldu.

Meram'da Bir İlk

Mustafa Kavuş, 5 yıl önce göreve gelerek AK Parti döneminde Meram Belediye Başkanlığı görevine başladı. Kavuş, bu süreçte başarılı performansıyla dikkat çekti ve AK Parti tarafından iki dönem üst üste Meram Belediye Başkanlığı için aday gösterilen ilk isim oldu. Daha önceki dönemlerde Refik Tuzcuoğlu, Serdar Kalaycı ve Fatma Toru gibi isimler tek dönem başkanlık yapmıştı.

Mustafa Kavuş'un Siyasi ve İş Hayatı

Mustafa Kavuş, 4 Temmuz 1974 tarihinde Konya'da dünyaya geldi. Lise eğitimini Konya İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Eğitiminin ardından Selçuk Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini alan Kavuş, iş hayatında tekstil, yayınevi ve gıda sektörlerinde yöneticilik ve işletmecilik deneyimine sahip.

Siyasi kariyerine AK Parti ile adım atan Kavuş, 2001-2003 yılları arasında AK Parti İl Gençlik Kolları Kurucu Teşkilatlanma Başkanı olarak görev aldı. 2011 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı oldu. Kavuş, 2004 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık danışmanlığına atanarak belediye yönetimi deneyimi kazandı. 2009-2018 yılları arasında Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Kavuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Bakan Müşaviri olarak görev yaparken aday adaylığı başvurusu için istifa etti.

Evli ve 2 çocuk babası olan Mustafa Kavuş, İngilizce bilgisine sahiptir. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Konya Meram Belediye Başkanı olarak seçilen Kavuş, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için tekrar AK Parti'nin adayı olarak gösterildi.

meram-belediye-baskanlari.jpg

Meram Belediye Başkanları

2004-2009: Refik Tuzcuoğlu (AK PARTİ)
2009-2014: Serdar Kalaycı (AK PARTİ)
2014-2019: Fatma Toru (AK PARTİ)
2019-2023: Mustafa Kavuş (AK PARTİ)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum