Bir orman sevdasıyla "bin yürek" oldular

Bir orman sevdasıyla "bin yürek" oldular

Amasya'da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile İŞKUR arasında imzalanan protokol çerçevesinde, "Bir orman sevdasıyla bin yürek olduk" sloganıyla bin kişi işe alındı

AMASYA (AA) - Amasya'da, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile İŞKUR arasında imzalanan protokolle 6 ay süreyle işe alınan bin kişi iş başı yaptı.

Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, bölge müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesine neden olan menfur saldırıyı lanetledi.

Sarı, ağaçlandırma faaliyetlerinin yoğun olduğu bir ayı geride bıraktıklarını, nisan ayında da çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, ağaçlandırma çalışmaları için İŞKUR ile protokol imzalayarak "Bir orman sevdasıyla bin yürek olduk" sloganıyla 118 bin işçiyi istihdam edeceğini vurgulayan Sarı, şunları kaydetti:

"Bölgemizde 4 bin 500, Amasya'da ise bin kişi ile çalışmalara başlıyoruz. 2003-2014 yılları arasında Amasya'da 48 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. Bu alanlarda 26 milyon fidan diktik. Bu yıl yine ilimizde 2 bin hektar alanda 800 bin fidan dikeceğiz. 3 milyon 400 bin fidan üreteceğiz. Bunların bakımını yapacağız. Biz bu çalışmaları her yıl yapıyorduk ancak hükümetimizin aldığı kararla sizleri 6 ay süreyle sigortalı çalıştırarak bu çalışmaları yapacağız. Onun için görevimiz ve sorumluluğumuz büyük. Biz büyük bir teşkilatız. Sizler de gönlünüz koyarak bize katkı yapacaksınız."

Amasya Vali Yardımcısı İrfan Demiröz ise ağaçlandırmanın da bir imparatorluk gibi geçmiş ile geleceği buluşturan bir faaliyet olduğunu belirtti.

Ağaç olmayan memlekette bereketin de olmayacağını ifade eden Demiröz, şöyle konuştu:

"Bu memleketin kırsal topraklarına sevgi tohumu ekelim. Bu tohumlar yüreklerde de yeşersin. Bin yürek olsun. Amasya'da bin kişi fidan dikiminde, bin 150 kişi de okullarda istihdam edildi. Bunun için harcanan toplam rakam 24 milyon lira. Bu rakam Amasya'nın köylerine, ilçesine, merkezindeki evlere giriyor. Bu az değil. Bunu iş edinen hükümetimiz ve devlet görevlilerine teşekkür ediyorum. İnşallah umutlarımız ve hayallerimiz de dikeceğimiz her fidan gibi yeşerir."

Vali Demiröz, iş başı yapan işçilere ağız tadı olarak çikolata ikram etti. Törene, İŞKUR İl Müdürü Osman Yılmaz ile orman işçileri ve yakınları katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :