Bir operasyon daha: MİT, MOSSAD'ın casusluk ağını çökertti

Bir operasyon daha: MİT, MOSSAD'ın casusluk ağını çökertti

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD ile bağlantılı casusluk ağını çökertti. İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD ile bağlantılı bir casusluk ağını çökertmek amacıyla İstanbul ve İzmir'de başarılı bir operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında MİT ve İstanbul İl Emniyet İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, MOSSAD'a dolaylı yoldan bilgi sattığı tespit edilen 7 kişiyi gözaltına aldı.

Yürütülen soruşturmada MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiği ortaya çıktı. İsrail İstihbarat Servisi, özel dedektifler aracılığıyla biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf/video dokümantasyon, canlı takip ve takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetlerini sürdürüyordu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, MOSSAD'ın Türkiye'deki casusluk ağına bağlı olduğu tespit edilen 9 kişi belirlendi. Bu kişiler, öğrendikleri bilgileri para karşılığında özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a satıyorlardı.

Ayrıca, MİT'in Aralık 2022'de düzenlediği bir diğer operasyonda MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına karşı başarılı bir operasyon gerçekleştirdiği ve 68 kişi hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.