Bir ödülde First Business dergisinden
Akyürek, Uluslararası First Business Dergisi tarafından ''Türk Tarih ve Kültür Hizmet Ödülü''ne layık görüldü.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Uluslararası First Business Dergisi tarafından ''Türk Tarih ve Kültür Hizmet Ödülü''ne layık görüldü.
Uluslararası First Business Dergisi'nin İstanbul Grand Cevahir Hotel'de gerçekleştirilen ''Zirvedekiler 2008'' ödül töreninde ''Türk Tarih ve Kültür Hizmet Ödülü''ne layık görülen Akyürek'in ödülünü, Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen aldı.
Akyürek, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya'ya gösterilen ilgiye teşekkür ederek, Konya'yı tarihteki görkemli günlerine yeniden kazandırmak için sosyal, kültürel ve fiziki alanda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Son yıllarda şehir genelindeki tarihi mirasa sahip çıkılması ve bu mirasın ihyası için önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Akyürek, şehircilikte örnek şehir olan Konya'nın gelecek yılları için yatırımları sürdüreceklerini ifade etti.
Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, farklı ülkelerden devlet adamları, bürokratlar, iş adamları, diplomatlar, akademisyen ve sanatçılar katıldı.