'Bir matematikçinin itirafları'

'Bir matematikçinin itirafları'

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Matematik Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Bir Matematikçinin İtirafları’ konulu konferans düzenlendi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Tezer’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansı KMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesip Aktan’ın yanı sıra üniversitenin akademik personeli ile çok sayıda öğrenci takip etti.

Sıradışı matematiği anlatmak amacıyla öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Cem Tezer, polinom denklemleri, denklem türleri, collatz problemi, shapino eşitsizliği ve bu problemlerle ilgilenen matematikçiler hakkında bilgiler verdi.

“Matematikçiler ilginç insanlardır”

Matematikçilerin güzellik ve otorite anlayışı hakkında da anlatımlarda bulunan Prof. Dr. Tezer şunları söyledi: “İnsanlar arasında her türlü matematikçiye rastlayabiliriz. Matematikçiler ilginç insanlardır. Onların otorite ile ilgili münasebetleri ve otoriteye karşı sıhhatli bir saygısızlığı vardır. Matematikçilerin güzellikle ve zarafetle ilgisi de vardır. Ancak bu güzellik geometrik şekil güzelliği değil soyut güzelliktir.”

Matematikçilerin gizemli yanlarını öğrencilerle paylaşan Prof. Dr. Tezer’in merak edilen soruları yanıtlamasının ardından plaket takdimi ile konferans sona erdi.

unv-0327.jpg

Etiketler :