Bir karar verin! Motorin ve benzine zam bu gece uygulanacak mı?

Bir karar verin! Motorin ve benzine zam bu gece uygulanacak mı?

Dün yapılan açıklamayla iptal edilen akaryakıt zammının bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacağı söylentisi tekrar ortaya çıktı. Akaryakıta zam yapılacak mı sorusu ise cevabını arıyor.

EPGİS dün önce benzin ve motorine zam geldiğini duyurdu. Ardından da akşam saatlerinde petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle zammın iptal edildiğini bildirdi.

Bunun üzerine EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz EPGİS'in uluslararası piyasaları beklemeden vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini ve akaryakıt istasyonlarına yönlendirdiğini iddia ederek, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

RESMİ FORMÜL HESABI

Verdikleri tüm bilgilerin belgeli ve resmi olduğunu belirtilen EPGİS ise EPDK Başkanı'na verdiği cevapta "Bugün (dün) yapılan ve iptal edilen zam hakkında, hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulunmasını talep ediyoruz. bu zamma ilişkin resmi fiyat listeleri, resmi formülleri ilgili savcılığa teslim etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Tartışmaya neden olan petrol fiyatı dün 131 dolardan 111 dolara geriledi. Bugün ise 116 dolara çıktı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın sendikaya yönelik açıklamalarına Twitter üzerinden cevap verdi.

VARİL FİYATLARINA YİNE ZAM

Dün petrol fiyatının 130 doların üzerini görmesinin ardından EPGİS saat 16.47'de benzine 0.79 motorine ise 2.25 lira zam geldiğini duyurmuştu. Ancak petrol fiyatlarında daha sonra yaşanan yüzde 10'luk düşüşün ardından beklenen zam gelmedi. EPGİS bu 'zam iptalini' saat 20.51'de duyurdu.

AKARYAKITA YENİ ZAM İDDİASI

Sözcü'de yer alan haberde şu cümleler kullanıldı:

- Sektör kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 79 kuruş, motorine 2 lira 25 kuruş zam bekleniyor.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.