Bir ilde daha tatil kararı: İşte il il tatil listesi...

Bir ilde daha tatil kararı: İşte il il tatil listesi...

Meteoroloji'den bugün için kritik uyarı. Yurdun pek çok bölgesinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Bazı illerde ise okullar tatil edildi.

İstanbul'da kötü hava koşulları sebebiyle beklenen tatil kararı çıkmadı. Bugün için okullar açık olacak ve eğitim öğretim tam gün devam edecek. Yılbaşı tatili mesai bitimiyle başlayacak ve Perşembe ile Cuma gününün tatil ilan edilmesiyle birlikte 5 Ocak pazartesi gününe kadar tatil olacak. 

Tekirdağ'da okullar tatil mi?

Tekirdağ'da dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde okulların tatil edildiği bildirildi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, yaptığı açıklamada, dün geceden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi dolayısıyla okulların il genelinde tatil edildiğini kaydetti. İşler, araya giren 2 günlük yılbaşı tatili de eklenince eğitim ve öğretime 5 Ocak Pazartesi gününe kadar ara verildiğini ifade etti.

Manisa'da okullar tatil edildi

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yoğun kar yağışı sebebiyle Demirci, Gördes ve Kırkağaç'ta okulların bir gün tatil edildiğini söyledi.

Bektaş, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede okulların tatil edildiğini, değer ilçelerde kararın kaymakamlıklara bırakıldığını belirtti. Bektaş, okulların tatil edildiği Demirci, Gördes ve Kırkağaç dışındaki diğer ilçelerde taşımalı sistemle okula getirilen öğrencilerin bugün okullara getirilmeyeceğini, bu öğrencilerin izinli sayılacağını ifade etti.

Sakarya'da da tatil

Sakarya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle, il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Sakarya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda 31 Aralık 2014 Çarşamba eğitime ara verildiği bildirildi.

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi başlanacağı kaydedildi.

Edirne'de hangi ilçelerde okullar tatil?

Edirne'nin bazı ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde aralıklarla devam eden kar yağışı ve yollardaki buzlanma sebebiyle 31 Aralık'ta ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Bilecik'te okullar tatil

Bilecik'te yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Eğitim 5 Ocak pazartesi günü başlayacak.

Kütahya

Kütahya merkez ve ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Yılbaşı tatil kararı ile birlikte okullar 5 Ocak pazartesi gününe kadar tatilde olacak.

Düzce

Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildi. Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden kentteki tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada,  kamu kurumlarında görev yapan engelli personel ve hamilelerin de idari izinli sayılmasının uygun görüldüğü kaydedildi. Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı bildirildi.

Balıkesir'de 5 gün okullar tatil

Balıkesir'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, bugün eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Yılbaşı ve hafta sonu tatilleriyle de birleştiği için kentte eğitime 5 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

Kastamonu

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, bağlı köyler ile bazı ilçelerde okullar bugün tatil edildi. İl merkezi ve bağlı köylerin yanı sıra Ağlı, Devrekani, İhsangazi ve Seydiler ilçelerindeki tüm okullar, Cide ve Şenpazar'da ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime ara verildi.

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı bildirildi.

Bolu'da da 5 gün tatil

Bolu'da kar yağışı dolayısıyla, il genelinde eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre kar tatili yılbaşı tatili ile birleştirildi.

Eskişehir

Eskişehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, bugün tatil edildi. Valilikten bu konuda açıklama yapıldı. Engelli kamu görevlileri de bugün tatil. Eskişehir'de eğitim 5 Ocak pazartesi günü başlayacak.

Çanakkale

Çanakkale'de, yoğun kar yağışı nedeniyle okul öncesi kurumlar, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi.

Bunun, günlük yaşamı etkilediği ifade edilen açıklamada, okul öncesi kurumlar, ilk ve orta dereceli okulların 5 Ocak pazartesi gününe kadar tatil olduğu duyuruldu.

Bitlis Hizan'da tatil kararı

Bitlis'te de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı sonucu 216 köyle ulaşım sağlanamıyor. Yağışın en fazla etkili olduğu Hizan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle köy okullarında eğitime bir gün ara verildi. Yılbaşı tatil kararı ile birlikte Hizan'da okullar 5 Ocak tarihine kadar kapalı olacak.

Kırklareli de tatil edildi

Kırklareli'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Demirköy ile Vize ilçesine bağlı bazı köylerde okulların tatil edildiği bildirildi.

Demirköy Milli Eğitim Müdürü Oğuz Ak, yaptığı açıklamada, yağış dolayısıyla okullarda eğitime ara verildiğini söyledi.

Vize Milli Eğitim Müdürü Bayram Danacı da ilçeye bağlı 6 köy okulunda eğitime ara verildiğini belirtti.

Danacı, eğitim ve öğretime 5 Ocak Pazartesi günü başlanacağını kaydetti.

Etiketler :