"Bir Hadis Bir Film Kısa Film Yarışması"

"Bir Hadis Bir Film Kısa Film Yarışması"

Hazreti Muhammed'in hadislerinin farklı bakış açılarıyla anlatılması amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi

Selçuklu Belediyesi'nin organizasyonu ile bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ‘1 Hadis 1 Film’ Kısa Film Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada; ‘Nöbet’ adlı eseriyle Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Rüştüoğlu birinci oldu

 

Selçuklu Belediyesi’nin organizasyonu ile bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen “1 Hadis 1 Film" Kısa Film Yarışması’nda heyecan düzenlenen ödül gecesiyle sona erdi. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in hadislerini ve hayatını farklı pencerelerden yorumlamak, anlamak ve anlatabilmek amacıyla düzenlenen yarışma bu yıl da büyük ilgi gördü.  Selçuklu Belediyesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda 91 eser arasından jüri değerlendirmeleri sonucunda finale kalmayı başaran ilk 3 eser çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. Gecede ayrıca 7 esere de mansiyon ödülü verildi. Yarışmanın bu yıl ki jüri üyeleri Yapımcı-Oyuncu Necati Şaşmaz, Diriliş Ertuğrul’un senarist ve yapımcısı  Mehmet Bozdağ, Oyuncu Ayberk Pekcan, Oyuncu Cahit Kayaoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Muhittin Okumuşlar, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Can oldu. Konyalıların yoğun ilgi gösterdiği programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti İl Teşkilatı Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALTAY, HADİSLERE FARKLI BİR AÇIDAN BAKMAYI SAĞLIYORUZ

Ödül törenin açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,"Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya katılan tüm kısa filmin detaylı bir çalışmayla incelendiğini söyledi. Altay, "Bu yıl 3.'sünü gerçekleştirdiğimiz "1 Hadis 1 Kısa Film" yarışmasının finalindeyiz. Jürimizle birlikte biz gelen filmleri izleyerek bir sıralama yaptık aslında. Burada iki şeyi önemsiyoruz. Birincisi 3. yıldayız. Sürdürülebilir bir iş yapmaya çalışıyoruz ve ikincisi konumuz çok önemli. Efendimizin (S.A.V) hadislerini daha çok toplumla buluşturacak bir yöntem izliyoruz. Özellikle günlerde hadisler konusundaki polemikler, hatta daha net ifade ile hadis inkarcılarının olduğu bir dönemde böyle önemli bir konuyu işlemekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Efendimiz tüm insanlığa örnek bir kişilik olarak dünyaya geldi ve onun hayatındaki sözleri de bizim ışık kaynağımız. Bunu toplumun tüm kesimlerine aktarmak için çaba sarf ediyoruz. Bu çabayı sarf ederken bir taraftan da özellikle sinema sektörüne yeni yönetmenler kazandırmaya gayret ediyoruz. Yeni nesil sanatçılarımızın yetişmesine de vesile olmayı umuyoruz. Çünkü gençlerimiz çektikleri filmleri böyle kıymetli bir jüriye izletme fırsatları bulamazlar. Bugün kendileri bu işi ne kadar önemsediklerini göstererek gün boyunca filimler için emek sarf ettiler.  Ben jürimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

OKUMUŞLAR: HER DÖNEMİM AYRI BİR DİLİ VAR

Peygamberimizin sünneti ve yaşantısının insanlık için örnek olduğuna vurgu yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, "Her bir dönemin, çağın, her bir anın ve mekanın bir dili var. Görerek, duyarak ve okuyarak birçok şey öğreniyoruz. Hikmetin peşinde koşmak için biz "1 Hadis 1 Film" Yarışması ile Peygamberimizin yaşantı modelinin daha iyi öğrenilmesini sağlamaya çalıştık" dedi.

"1 Hadis 1 Kısa Film" yarışmasının belediyecilik anlamında örnek ve doğru bir çalışma olduğunu ifade eden Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer," Bu güzel projenin gelecek yıllarda da devam etmesi temennisi ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

BOZDAĞ: BU PROJEYİ ÖNEMSİYORUM

Diriliş Ertuğrul’un yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ da hadislerin doğru anlaşılması ve hayata geçirilmesinin önemine dikkati çekti. Bozdağ, "Maalesef İslam dünyası bunu başaramadı. İnşallah bir gün başaracak. Mutlu bir dünya için hayal kuramıyoruz. İslam şehri, Türk şehri hayali kuramıyoruz. Kendi geleneğimizden yola çıkarak, bugünün problemlerine nasıl çözüm bulabiliriz derdi, gayesi ve düşüncesini taşımıyoruz. O yüzden bu proje benim için büyük bir umut ışığı. Hadislerden yola çıkarak bir sinema filmi ortaya çıkarma hayali büyük bir hayal. Memlekette 100 tane kardeşimiz, Efendimizin mübarek kelamlarıyla ilgili bir hayal kurmuş ve bunu kısıtlı imkanları ölçüsünde sinema filminde anlatmış. Bu büyük bir başarıdır. O yüzden diyorum ki hayal kurun kardeşlerim büyük Türkiye için, mübarek Kudüs için ve yeniden Türk milletinin dirilişi için" dedi.

ŞAŞMAZ: YILLAR SONRA KENDİMİZİ ANLATACAK MECRALAR BULABİLDİK

Ünlü Oyuncu Necati Şaşmaz da Hz. Muhammed'in hadislerinin anlaşılması ve anlatılması gerektiğini söyledi. Ülkede daha önce kültür emperyalizminin yaşandığını belirten Şaşmaz, "Yıllar sonra ilk defa kendimizi anlatabileceğimiz mecralar bulabildik, sinema, tiyatro, müzik ve diğer alanlarda. Surda birkaç delik açtık ve şu anda ne güzel devlettir ki biz Peygamber Efendimizin güzel hadislerinden birini film olarak yapabiliyoruz ki her bir tanesi binlerce film olmaya muktedirdir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, jüri üyeleri tarafından dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ YARIŞMANIN 1’İNCİ OLDU

Yarışmada; “Nöbet” adlı eseriyle Mehmet Rüştüoğlu birinci (Canon EOS 5D Mark III), “Bir Şey Yap Güzel Olsun” adlı eseriyle Ömer Dişbudak ikinci ve “Maske” isimli eseriyle Dora Doğru üçüncü olurken (Phantom 4 Pro Plus Multikopter), “Mutlak Değer, Sadaka, Ey İnsan, Hırsız, Vahdet, Birliğe Çağrı ve Süheyla” isimli eserler de Selçuklu Belediyesi mansiyon ödülü ile ödüllendirildiler.

KONGRE MERKEZİ VE TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİNE ZİYARET

“1 Hadis 1 Film” Kısa Film Yarışması için Konya'ya gelen jüri üyeleri program öncesi Selçuklu Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılan Tropikal Kelebek Bahçesi ve Selçuklu Kongre Merkezi'ni ziyaret ettiler. Ziyaretlerde konuk jüri üyelerine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, da eşlik etti. Necati Kiriş-Memleket

1-hadis-(1).jpg

1-hadis-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :