Bir güzel adam daha Hakk'a yürüdü! Asım Gültekin vefat etti

Bir güzel adam daha Hakk'a yürüdü! Asım Gültekin vefat etti

Edebiyatçı gazeteci, yazar Asım Gültekin 45 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu Yalova'daki evinde vefat etti. Gültekin'in genç ölümü sevenlerini hüzne boğdu

Gazeteci, yazar Asım Gültekin 45 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu Yalova'daki evinde vefat etti.

Birçok kültürel çalışmada imzası bulunan ve uzun yıllar Türkiye Dergiler Birliği'nin başkanlığını üstlenen Gültekin, Dil Evi Etimoloji Topluluğu Başkanlığı görevini yürütüyordu. 

ASIM GÜLTEKİN KİMDİR?

Asım Gültekin, 1975'te Amasya'nın Taşova ilçesinde dünyaya geldi. Lise öğrenimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan Gültekini Marmara Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Birçok derginin yayın hayatına başlamasına öncülük eden Gültekin’in aralarında ‘Yörünge’, ‘Yedi İklim’, ‘Yeni Şafak’, ‘Milli Gazete’, ‘Gerçek Hayat’, ‘Sağduyu’, ‘Vakit’, ‘Şehrengiz’, ‘Düş Çınarı’, ‘Kırklar’, ‘Genç’ ve ‘Yörünge’nin bulunduğu birçok yayında yazıları yayınlandı. Asım Gültekin yüzlerce seminer ve konferans verdi.

Edebiyat öğretmenliği de yapan Gültekin, 2008'de yılın öğretmeni seçilmişti. Gültekin, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Asım Gültekin'in twitter hesabından yaptığı son paylaşım:

Kusuru kendimizde aramalıyız

Kimseye kolay kolay kızmamalıyız

İmtihan

İmtihan dünyası

Mihnet tabiatında var

Rabbimin sevdiği ne güzel kulları var şu dünyada

Onlar yanlışa düştüğümüzde ne de güzel tutarlar elimizden.

Dünya onlarla güzel

Secde ile güzel

Zikirle güzel

Hay hak hu

Taziye mesajları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, twetter hesabından yaptığı paylaşımda Gültekin'in vefat haberini aldığını ve üzüldüğünü dile getirerek, "Güzel adamdı. Zor zamanlarda ağır yükler yüklenmiş, gerçek bir dava adamıydı. Buralıydı. Kültürümüzü sevdi, sevdirdi. Mekanı cennet olsun. Ailesinin, dostlarının ve talebelerinin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Asım Gültekin için bir taziye mesajı yayınlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Dava ve ilmî tecessüs sahibi, gayretli, öncü, üstadların talebesi, gençlerin abisi olma terbiyesini daima korumuş, Rumeli evladı sevgili Asım Gültekin’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun" dedi.

T.C. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de twitterda yayınladığı mesajda, "Asım Gültekin has insandı, hakikatli dosttu. Derdi davası olan yüce gönüllü bir arkadaşımızdı. “Beyaz haberlerim var kardeşlerim” derdi. Çok üzgünüm. Mekanı cennet, ruhu şad olsun..." ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından Asım Gültekin'i andı: "Ardında güzel anılar, hayırlı hatıratlar, dua eden dostlar bırakmalı insan. Asım Gültekin’in vefat haberini alınca ilk aklıma gelenler bunlar. Biz, Asım Gültekin’i bıraktığı güzelliklerle, hatıralarla ve dualarla hatırlayacağız. Mekanı cennet olsun inşaAllah."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta twitterde yayınladığı mesajda, "Mütefekkir, yazar, güzel insan Asım Gültekin’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Kaleminden alan dostluk, kardeşlik ve güzelliklerin ebedi olmasını temenni ediyorum. Ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabr-ı cemiller diliyorum" ifadelerini kullandı.

asimgultekin.jpg

Etiketler :