"Bir fidan, bir çınar" etkinliği

"Bir fidan, bir çınar" etkinliği

AK Parti İstanbul Sosyal Politikalar Başkanlığınca "2016 Çınar Yılı" kapsamında düzenlenen etkinlikte, Şile'de 15 dekarlık alana 730 fidan dikildi

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Sosyal Politikalar Başkanlığına bağlı Yaşlılar Koordinasyon Merkezi (YKM) ile Engelliler Koordinasyon Merkezi (EKM) iş birliğiyle Şile'de "Bir fidan, bir çınar" etkinliği gerçekleştirildi.

Yeşilvadi'de düzenlenen programa AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, YKM Başkanı Kamil Çakır, EKM Başkanı Hamza Doğan ve vatandaşlar katıldı.

Selim Temurci burada yaptığı konuşmada, etkinliğin çok anlamlı bir program olduğunu belirterek, "İnanç, kültür ve medeniyetimizin en önemli özelliklerden biri; barış. Barış kavramı çok önemli ve biz burada belki barışın farklı bir yönünü doğayla yaşayacağız. Bugün doğayla, çevreyle, ağaçla, Rabbimizin bize lütfettiği her türlü nimetle barışık olduğumuzu bildirme adına buradayız." dedi.

Temurci, 2016 yılının "Çınar Yılı" ilan edildiğini belirterek, dikilen her fidanın, ülkenin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diledi.

"O gün kıyamet günü olduğunu bilseniz de elinizdeki fidanı dikin." hadisini hatırlatan Temurci, etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Temurci, "Rabbim, diktiğimiz bütün çınarların, evlerimizde büyüttüğümüz çocuklar gibi büyümesini nasip eylesin. En önemli şey de çocuklarımızı o çınarlardan daha ihtimamla büyütmemizi bizlere nasip eylesin." diye konuştu.

Konuşmanın ardından katılımcı ve vatandaşlar, fidan dikmek üzere alana geçti.

Temurci ve beraberindekilerin temsili olarak ilk fidanı dikerek suladığı program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Etkinlik kapsamında, Yeşilvadi Şefliğine bağlı 15 dekarlık alana 6 yaşında 20 çınar, 200 mavi servi, 200 sedir, 300 fıstık çamı ile 10 ıhlamur fidanı dikildi.

"Bir fidan, bir çınar" etkinliği

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :