Bingöl'de şehit korucu için tören

Bingöl'de şehit korucu için tören

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan güvenlik korucusu Salcan için tören düzenlendi- Vali Köşger:- "Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz, bu bayrağı indiremeyeceksiniz"

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen güvenlik korucusu Mansur Salcan için tören yapıldı.

Bingöl Valiliği önünde düzenlenen törende, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi morgundan alınan şehit Salcan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Salcan'ın öz geçmişi okunarak dua edildi.

Vali Yavuz Selim Köşger, törende yaptığı konuşmada, vatan, millet ve mukaddesat için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlere Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi.

Köşger, şunları kaydetti:

"Bu Bingöl topraklarında sürünen, sürüngen gibi yaşayanlara değil sadece onların ağa babalarına, İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren, İdlib'de kimyasal silahla çocukları yakan ağa babalarına ve ülkemizi oraya benzetmeye çalışan tüm emperyalist güçlere Bingöl'den, Bingöl ahalisinin gözlerindeki imanla, kararlılıkla, cesaretle ve yiğitlikle haykırıyoruz ki başaramayacaksınız. Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz, bu bayrağı indiremeyeceksiniz."

Törene katılan ve ellerindeki Türk bayrağıyla oynayan şehidin çocukları 6 yaşındaki Amine ile 3 yaşında Özge Salcan yürek burktu.

Daha sonra şehidin cenazesi, merkez Ilıcalar beldesi Şükran Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.

Törene, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, diğer yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :