Bingöl'de kışın köyde mahsur kalan 271 hastaya ulaşıldı

Bingöl'de kışın köyde mahsur kalan 271 hastaya ulaşıldı

Kentte kış şartlarında köylerinden çıkamayan hastalar, paletli ambulans ve hava ambulansıyla hastanelere taşındı

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de kış şartlarında köylerinde mahsur kalan 271 hastanın, paletli ambulans ve hava ambulansıyla hastanelere taşındığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, yaptığı yazılı açıklamada, kent genelinde 16 acil sağlık hizmetleri istasyonunda, 30 ambulans ve 232 personelle çalışıldığını belirtti.

İstasyonlarda 7 gün 24 saat hizmet verildiğini vurgulayan Demir, geçen yıl il genelinde 20 bin 934 hastaya acil sağlık hizmeti sağlandığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığınca alımı yapılan 2015 model ambulanslardan 7'sinin Bingöl'e tahsis edildiğini bildiren Demir, şunları kaydetti:

"Valiliğimiz tarafından 112 hizmetlerinde kullanılmak üzere müdürlüğümüze 2015 model çekici kamyon tahsis edilmiştir. Bakanlığımız, Acil Sağlık Hizmetleri bünyesindeki kara, hava ve deniz ambulanslarının yanında dünyada örneği bulunmayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ile acil ve afet durumlarında etkili, hızlı medikal müdahale ve hasta naklini sağlayacak kapasiteye ulaşmıştır."

Bingöl'deki yoğun kış şartlarında tam paletli ambulanslarla 8, 4x4 kar paletlilerle 254, hava ambulansıyla da 9 hastanın sağlık kuruluşlarına taşındığını belirten Demir, "Doğumu yaklaşan gebelerin yoğun kış şartlarında sıkıntı yaşamamaları için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları, Genç Devlet, Solhan Devlet ve Karlıova Devlet hastaneleri bünyesinde Misafir Anne Oteli kurulmuş olup, hizmete devam etmektedir." bilgisini verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :