Bingazi'de "geçici ateşkes" sona erdi

Bingazi'de "geçici ateşkes" sona erdi

BİNGAZİ (AA) - Libya'nın Bingazi kentine bağlı Kanfude bölgesindeki sivillerin tahliyesi için yürürlüğe giren 6 saatlik geçici ateşkesin sona erdiği...

BİNGAZİ (AA) - Libya'nın Bingazi kentine bağlı Kanfude bölgesindeki sivillerin tahliyesi için yürürlüğe giren 6 saatlik geçici ateşkesin sona erdiği bildirildi.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisine (TM) bağlı operasyon birimi komutanlarından Tuğgeneral Abdusselam el-Hasi'nin yerel basın organlarına yaptığı açıklamaya göre, 6 saat süren ateşkes yerel saatle 16.00'da sona erdi.

Ateşkes müddetince hiç bir aileden bölgeden tahliye edilme talebi almadıklarını belirten Hasi, ateşkes resmi olarak sona ermiş olsa da sivillerden bölgeden çıkma yönünde talep gelmesi durumunda tahliyeleri için askeri operasyonları durduracaklarını dile getirdi.

Libya Kızılayı yetkilileri ise ateşkes süresince 4 aile ile Sudanlı oldukları tahmin edilen 2 işçinin bölgeden tahliye edildiğini, ordu ve Kızılay ekiplerini arayan 3 aileyi tahliye çalışmalarının da sürdürüldüğünü aktardı.

Tobruk ordusu sözcüsü Albay Ahmed el-Mismari de 4 aile ile 2 kişinin Kanfude'den tahliye edildiğini belirtti.

Mismari, dün yaptığı açıklamada, bugün yerel saatle 10.00 ile 16.00 arasında geçici ateşkes ilan edileceğini duyurmuştu.

Bir kısmında Tobruk merkezli güçlerin kontrolü sağladığı Kanfude'de, Mısır, Sudan, Filistin ve Suriye'den 18 ailenin de aralarında bulunduğu 100'ün üzerinde aile ve onlarca çocuğun mahsur kaldığı ifade ediliyor.

Sudan Dışişleri Bakanlığı ile uluslararası kuruluşlar daha önce yaptıkları açıklamada, bölgede mahsur kalan yabancı uyruklu işçilerin ve diğer sivillerin kurtarılması için güvenlik koridoru açılması çağrısında bulunmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :