Bin Ladin destek vermiş!

Bin Ladin destek vermiş!

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay "Bir kızıl elma koalisyonu filmi olmuş. Amerikalılar şeytan gibi gösterilmiş. Bin Ladin açısıyla bakılmış. Başbakanın bu filmi beğendim demesi olmadı' yorumunu yaptı.


Başrollerini Necati Şaşmaz ve Billy Zane'in paylaştığı Kurtlar Vadisi Irak, tıpkı dizideki gibi aksiyon sahneleriyle dikkat çekiyor. İzleyenlerden tam not alan filmin en vurucu anı ise canlı bomba sahnesiydi. Irak'taki bir meydanda Amerikalılar'a karşı düzenlenen bombalama sahnesi için sinema eleştirmeni Atilla Dorsay "Bugüne kadar izlediğim en iyi sahne" yorumunu yaptı. Ancak ünlü eleştirmen filmin geneli hakkında aynı görüşte değil: "Sinema tekniği iyi ama filmin özüne karşıyım. Bir kızıl elma koalisyonu olmuş. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok, ABD'liler dünyayı şeytan gibi yöneten kötü insanlar gibi gösterilmiş. Filmde bir tek olumlu Amerikalı yok. Adeta Bin Ladin acısıyla bakılmış. Anti-Amerikan tavrındaki filmin Türkiye'nin yararına olduğunu düşünmüyorum. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da filmi çok beğendiğini söyleyip destek çıktı. En azından bu işe karışmamalı."



AB anketine göre Türkiye en Amerikan karşıtı ülke


Avrupa Birliği Komisyonu'nun geçen yıl yaptığı ankete göre en anti-Amerikancı ülke Türkiye. 21 ülkeden 21 bin 953 kişinin oy kullandığı ankette, katılımcıların yüzde 47'si ABD'nin dünyadaki imajının gittikçe daha kötüye gittiğini belirtmişti. Bush hükümeti, Türkiye'deki Amerikan karşıtlığından büyük rahatsızlık duyuyor ve bu konuda hükümetin kamuoyu oluşturmasını istiyor.