Bin 517 metreden iki şehri seyredecekler

Bin 517 metreden iki şehri seyredecekler

Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından olan Spil Dağı'na kurulacak seyir terasları sayesinde vatandaşlar İzmir'i ve Manisa'yı bin 517 metre yüksekten izleyebilecek- Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Gençoğlu: - "İlk seyir terasımızın ismini Mani

MANİSA (AA) - ERSAN ERDOĞAN - Manisa'da bin 517 metre yükseklikteki Spil Dağı Milli Parkı'nda 2'si tamamlanan 7'sinin ise yapımı süren seyir terasları sayesinde İzmir ve Manisa kuşbaşı izlenebilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Spil Dağı Milli Parkı'nda turizmi canlandırmak amacıyla Manisa ovasına hakim noktalarda belirli mesafelerle 9 seyir terası inşa ediliyor.

Spil Dağı Milli Parkı'na çıkan vatandaşların Manisa'yı ve komşusu İzmir'i bin 517 rakımdan izleyebilmesine olanak sağlayacak olan ve 600 bin liraya mal olacak seyir teraslarından 2'si tamamlandı, 7'sinin ise yapımı devam ediyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Kerim Gençoğlu, Spil Dağı'nda turizmi canlandırmak adına seyir terasları yapma çalışmalarına başladıklarını, terasların kentin rahatlıkla görülebilecek, çok iyi noktalara kurulduğunu ve kurulmaya devam ettiğini anlattı.

Gençoğlu, şöyle konuştu:

"Seyir teraslarını insanlarımızın Manisa'yı rahatlıkla görebileceği, manzara seyir noktasının mükemmel olduğu yerlere kurduk, kuruyoruz. Seyir terasları kurmamızdaki amacımız insanlarımızın mola verdiği sırada, rahatlıkla oturarak dinlenmelerini sağlamak ve piknik yapmalarını sağlamak. Her bir seyir terası önünde çeşmelerimiz de var. İlk seyir terasımızın ismini Manisa Tarzanı koyduk. Diğer 8 seyir terasımıza ise Manisa'ya özgü isimler vereceğiz. Mezbelelik olan yerleri bu şekilde tesisleştirdik. Seyir terasları ile Spil Dağı'na yerli ve yabancı turistleri çekeceğiz. Çalışmaların turizme olumlu katkı sunacağına inanıyoruz."

- İzmir de görülüyor

Tamamlanan seyir terasında piknik yapan vatandaşlardan Ahmet Daşdöven, "Buradan Manisa ve İzmir'i aynı anda görebiliyoruz. Eskiden insanlar gelip dağın yamaçlarına oturuyordu, çok tehlikeli oluyordu ama bu şekilde yapılan seyir terasları çok iyi oldu. Müthiş bir doğa güzelliği var." diye konuştu.

Reşit Oyit de seyir terasları sayesinde doğanın içerisindeki Manisa'yı seyretme imkanı bulduklarını belirtti.

Oyit, "Seyir terası çok güzel bir yere kurulmuş. Arkadaşlarımızı buraya getirmek için zor ikna ettim ama seyir terasından Manisa'yı görünce hayran kaldılar. Zaman zaman buraya gelip manzarayı izliyoruz." dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Güzel ise hafta sonları Spil Dağı'na çıkarak yürüyüş yaptıklarını, seyir terası bölgesinde mola vererek manzarayı izlediklerini söyledi.

Güzel, "Arkadaşlarımla her hafta sonu doğa yürüyüşlerine çıkıyoruz. Eskiden parkurlarımız üzerindeki mola alanları çok kötüydü ama yeni yapılan seyir terasları ile çok güzel oldu. Buralarda mola verirken aynı zamanda doğanın eşsiz güzelliğini de fotoğraflama imkanı buluyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :