Bilkent'te yol yapım çalışması sürüyor

Bilkent'te yol yapım çalışması sürüyor

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesinden, Bilkent'te devam eden köprü ve yol çalışmalarında önemli mesafe alındığı bildirildi. Büyükşehir...

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesinden, Bilkent'te devam eden köprü ve yol çalışmalarında önemli mesafe alındığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bilkent'te yapımı devam eden 3 bin 700 yataklı şehir hastanesine ulaşım noktasında düzenlenen yol projesinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, 33 kilometre uzunluğunda üzerinde 29 sanat yapısı ve iki tünel bulunan projenin en önemli kısmı olan ODTÜ Teknokent önündeki üç katlı köprülü kavşak çalışmasının sürdüğü vurgulandı. İki köprü ve iki alt geçit olarak planlanan kavşak çalışması kapsamında fore kazık çakılması işlemlerinde sona yaklaşıldığı, toplam 913 fore kazıktan 813'ünün tamamlandığı aktarıldı.

Köprünün yapım çalışmasının gece ve gündüz devam ettiği belirtilen açıklamada, kavşaktaki köprü ve alt geçitlere ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Alt geçitler, Eskişehir Yolu'ndan gelen araçların iki kola ayrılarak Beysukent veya Bilkent istikametlerine kavşakta beklemeden ulaşmalarını sağlayacak. Bu alt geçitler, 262 metre ve 322 metre uzunluğunda iki tarafı da fore kazıklarla çevrili iki koldan oluşup 5,5 metre tavan yüksekliğinde tünel olacak. Beysukent ve Bilkent yönünden gelen araçların Eskişehir Yolu'na ulaşmalarını sağlayacak köprü ise iki koldan oluşuyor. Beysukent'ten gelen kol, 192 metre, Bilkent yönünden gelen kol da 129 metre uzunluğunda olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :