"Bilişim Grubu, sektörün en etkili düşünce topluluğu olacak"

"Bilişim Grubu, sektörün en etkili düşünce topluluğu olacak"

Bilişim Grubu Kurucusu Vatansever:- "Bilişim Grubu, Türk bilişim sektörünün en etkili düşünce topluluğu olacak"- "Az zamanda hızlı büyüdük; 3 ülkede, 19 şehirde, 200’ün üzerinde üyemiz oldu. Önümüzdeki yıl üye sayısını bine çıkarmayı hedefliyoruz"

İSTANBUL (AA) - Farklı sektörlerde faaliyet gösteren bilişim yöneticilerinin katılımıyla bir ayda 200'ü aşkın kurucu üyeye ulaşan Bilişim Grubu, gelecek yıl üye sayısını bine çıkarmayı hedefliyor.

Bilişim Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, grup, gelecek nesillere bilişim alanında yüksek teknoloji üreten bir Türkiye bırakılmasına katkı sağlamak hedefiyle, Türk bilişim sektöründeki özel şirketler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve diğer paydaşlarda görev alan bilişim yöneticilerini bir araya getirdi.

Sektörün ihtiyaçlarına çözüm üretmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla kurulan Bilişim Grubu, bir ay içinde 200 kurucu üyeye ulaştı.

Bilişim Grubu Kurucusu Şenol Vatansever, kurucu üyelerin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de her alanda üretimin ve üreticinin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, savunma sanayisinden iletişim sektörüne, sağlık teknolojilerinden tarım altyapısına, hatta yapay zekaya kadar her alanda Türkiye'nin yeni yatırımlara, yeni yaklaşımlara, yeni girişimlere ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Teşvik politikalarının da yüksek teknoloji ve yüksek katma değere sahip üretime öncelik tanır noktaya getirilmesi gerektiğini belirten Vatansever, bilişim alanında yerli ve milli teknolojilerin üretilmesinin şart olduğunu vurguladı.

Vatansever, yerli ve milli teknolojilerin öneminin, Türkiye'nin atlattığı terör olayları ve darbe girişimi gibi badireler sonrasında daha fazla dillendirildiğini hatırlatarak, "Artık Endüstri 4.0, yapay zeka, siber güvenlik, nesnelerin interneti, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, Blockchain, insansı robotlar, Toplum 5.0 gibi birçok konunun giderek daha fazla konuşulmasından son derece memnunuz. Bu doğrultuda çalışmalarına başlayan Bilişim Grubu, yenilikçi bilişim fikirleri üretmek, üretilen fikirleri değerlendirmek, bu fikirleri ilgili kişi ve kurumlarla paylaşmak, kamuoyu oluşturmak ve çözüm odaklı hareket etmek misyonu çerçevesinde faaliyetlerini sürdürecek." ifadelerini kullandı.

Şenol Vatansever, Bilişim Grubu'nun Türk bilişim sektörünün en etkili düşünce topluluğu olacağını dile getirdi.


- "Yerli ve milli siber pehlivanların desteklenmesi gerekiyor"


Yüksek gelirli ülkeler grubuna çıkabilmenin yolunun yüksek teknolojiden geçtiğine dikkati çeken Vatansever, şunları kaydetti:

"İhracatımızın niteliğini yüksek teknoloji yönünde geliştirmeden 2023 yılında yılda 500 milyar dolar hedefine ulaşılması zor görünüyor. Bizden sonraki nesillere bilişim alanında yüksek teknoloji üreten bir ülke bırakmak istiyoruz. Danışma Kurulu Kurucu Üyelerimiz 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait ve BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe kuruluş sürecinde aktif rol aldı. Az zamanda hızlı büyüdük; 3 ülkede, 19 şehirde, 200’ün üzerinde üyemiz oldu. Önümüzdeki yıl üye sayısını bine çıkarmayı hedefliyoruz. Her ay düzenli toplantılar yaparak çalışma grupları oluşturacağız. Çıkan kararları danışmanlarımız kanalıyla Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, bakanlar ve kamu kurumu yetkilileriyle paylaşacağız. Sosyal sorumluluk projelerine imza atacak ve Mart 2018'de ses getirecek bir Bilişim Grubu lansmanı yapacağız."

Bilişim Grubu Danışma Kurulu Kurucu Üyesi Rifat Sait ise "IT sektöründe 200'ün üzerinde önemli kurum yöneticisi bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 yılı ihracat hedefi 500 milyar dolar. Bu hedefin gerçekleştirilmesinde bilişim sektörü dinamo görevi görecek. Yerli ve milli siber pehlivanların desteklenmesi gerekiyor. Ülkemize dört bir yandan saldırı var. Bu saldırıların bir kısmı da siber saldırılar. Bütün bu saldırılara bu vatanın sahip olduğu siber güçle karşı koyacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bilişim Grubu Danışma Kurulu Kurucu Üyesi Murat Göçe de "Bilişim Grubu, sektörün birlikte hareket etme, güç birliği oluşturma, dayanışma ve paylaşma eksikliğini giderecek, aynı zamanda ortaya çıkardığı fikir ve icraatlar ile ülkeye çok büyük menfaatler sağlayacaktır." yorumunu yaptı.

Konuşmaların ardından yapılan çekilişlerde çeşitli hediyeler verilirken, Bilişim Grubu tarafından sosyal sorumluluk kapsamında Kars'ta bir okula bilgisayar hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :