Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Düzce'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Düzce'de

Bakan Özlü, Düzce Belediyesi tarafından yaptırılan şehirlerarası otobüs terminalinin açılışını gerçekleştirdi

DÜZCE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Belediyesi tarafından yaptırılan şehirlerarası otobüs terminalini hizmete açtı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bakan Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı'yı ziyaret etti. Ardından Düzce Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan şehirlerarası otobüs terminalinin açılışına katıldı.

Özlü, burada yaptığı konuşmada, uzun yıllar beklenen bir tesisin açılışını yaptıklarını söyledi.

Düzce'de milletvekili aday adayı olduğu zamanlarda, kentte önemli beş problemin bulunduğunu ve bunların çok konuşulan sorunlar olduğunu anımsatan Özlü, bu sorunlarla tek tek ilgilendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kentteki devlet hastanesi, kalıcı konutlardaki metruk binalar, kültür merkezi ve bir diğeri otogardı, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz. Bir diğeri de OSB otoban bağlantı yoluydu. Düzce'de hep konuşulan, gündemde olan, eleştirilen, tenkit edilen beş konuydu. Bunlardan, biliyorsunuz hastanemizi geçen ay hizmete açtık. Şuanda hizmete devam ediyor. Metruk iş yerlerini biliyorsunuz yine, bin 746 öğrenci bu yurtlarda kalıyor. Üniversite şehri olmasını arzu ettiğimiz Düzce'mize ciddi bir katkı sağlıyor. Kültür Merkezi bayramda açıldı, bugün de otogarı açıyoruz."

- "Düzce'nin çevresi değişiyor"

Kentin yeni yüzüne kavuşacağını ve tüm ekiplerin uyum içinde çalıştığını ifade eden Özlü, şöyle konuştu:

"Düzce'nin çehresinin değiştiğini, değişeceğini bir bir görüyoruz. Gerçekten belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle ve göreve yeni başlayan sayın valimizle uyumlu bir şekilde Düzce'nin problemlerini tek tek çözüyoruz. Bakın eski duyumlar söz konusu değil. Beraber, birlikte ve uyumlu bir şekilde çalışıyoruz ve sorunları çözüyoruz. Düzce'nin çevresi değişiyor. İşte gördüğün otogar inşaatı. Bahsettiğim diğer projeler hayatı geçtiği zaman bambaşka ve yepyeni bir Düzce olacak.Bunu hep birlikte beraber yapacağız, sizlerle beraber yapacağız."

Düzce'deki devam eden yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Özlü, "Efteni Gölü'nün kenarında bir otelimiz vardı. Bununla ilgili girişimleri başlattık. Bunu ya belediyemiz ya da bir kamu kuruluşu alacak ve burasını işler hale getireceğiz. Görüşmelere başladık, iyi gidiyor, inşallah bunu faaliyete geçireceğiz. Yine Efteni Gölü ile ilgili bir projemiz var. Bu gölün kenarını bir bent ile kapatacağız. Devlet Su İşleri tarafından bir set oluşturup burasını, 300 hektarın üzerinde bir göl haline getiriyoruz. Abant Gölü gibi bir gölümüz olacak bittiği zaman." değerlendirmesini yaptı.

Geçen hafta Akçakoca ilçesinde bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakan Özlü, Akçakoca'nın çok güzel bir şehir olduğunu belirtti.

"Düzce Akçakoca'sız, Akçakoca Düzce'siz çok anlam ifade etmiyor." diyen Faruk Özlü, "Akçakoca'da mevcut bir balıkçı barınağı var. Bu balıkçı arkadaşlarımıza dışarıda yeni bir barınak yapıyoruz. Bunun projeleri hazırlandı. Şuandaki mevcut barınağının çok daha üstünde bir kapasiteye sahip olacak. Burada ticari anlamda mezat da olacak. Yani balıkçılarımız burada balıklarını satabilecekler." dedi.

Özlü, kente yeni bir teknopark yaptıklarını belirterek, "Yaklaşık 14 bin metrekarelik alanı olacak olan bir teknopark yapıyoruz. İhalesi ve yer teslimi yapıldı. İnşallah bir yıl içerisinde Teknopark'ımız bitecek. Düzce'deki firmalarımızın daha yüksek teknolojili ürünler üretmesinin önünü açacak bir teknopark olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, mehteran gösterisini izleyen Özlü, Düzce Müftüsü Selami Emen'in duasının ardından, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ile birlikte kurdeleyi keserek otogarın açılışını gerçekleştirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :