Bilim Akademisi'nden AGÜ öğretim üyesine ödül

Bilim Akademisi'nden AGÜ öğretim üyesine ödül

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hümeyra...

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Çağlayan'ın, Bilim Akademisi tarafından ödüle layık görüldüğü bildirildi.

AGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bilimsel özgürlük ve dürüstlük ilkelerini benimseyen, bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olan Bilim Akademisi’nin, 2016 yılı Genç Bilim İnsanları Ödül Programı kapsamında ödüle layık görülen bilim insanları açıklandı.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Çağlayan da fizik alanında ödül kazandı. Çağlayan’a ödülü 14 Nisan’da Ankara’da düzenlenecek törende verilecek.

Bilim Akademisi, ödül kazanan genç akademisyenlere araştırmalarını desteklemek amacıyla iki yıl süreyle yılda 10 bin lira destek veriyor.

Çağlayan'a, geçen yıl da dünyanın en büyük kozmetik ve güzellik şirketlerinden L'Oreal Türkiye tarafından ‘’Araştırmacı Bilim Kadını’’ ödülü verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :