Bilgi Evi öğrencileri, öğrendiklerini velilerine de öğretiyor

Bilgi Evi öğrencileri, öğrendiklerini velilerine de öğretiyor

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da hizmete sunulan Çocuk Öğretiyor Projesi kapsamında Bilgi Evi öğrencileri farklı branşlarda öğrendikleri bilgi ve aktiviteleri...

İSTANBUL (AA) - Bağcılar'da hizmete sunulan Çocuk Öğretiyor Projesi kapsamında Bilgi Evi öğrencileri farklı branşlarda öğrendikleri bilgi ve aktiviteleri anne ve babalarına öğretiyor.

Bağcılar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçede hizmete sunulan 16 Bilgi Evi'nde 40 bini aşkın öğrenci değişik branşlarda kurs görüyor. 52 aktif kulüpte eğitim gören öğrencilere ayrıca Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen ve İngilizce olmak üzere 5 ana branşta da haftanın 5 günü birer saat ders veriliyor.

Öğrencilerin vakitlerini en iyi şekilde değerlendirdiği Bilgi Evleri'nde Çocuk Öğretiyor Projesi de hayata geçirildi. Bilgi Evi’ni ziyaret eden veliler, cumartesi günlerini çocuklarıyla geçiriyor. Öğrenciler, velilerine aralarında mangala, abalone, satranç ve masa tenisi gibi birçok etkinliği öğretiyor. Veliler ayrıca çocukları ile folyo kabartma, resim çalışması, kağıt telkari, kaligrafi gibi el beceresi gerektiren faaliyetler de yapıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, ilçede aile kurumunun daha da güçlenmesini hedeflediklerini belirtti.

Hizmete sunulan projeyle öğrencilere derslerine ve günlük yaşamlarına katkı sunacak bilgiler verildiğini aktaran Çağrıcı, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimiz onlara fiziksel ve zihinsel önemi olan etkinlikleri öğretiyor. Çocuklarımız öğrendikleri bu faaliyetleri velileriyle paylaşsın istedik. Bunun yanı sıra anne ve babaların çocuklarıyla güzel vakit geçirmesini istiyoruz. Böylece velilerimizin de Bilgi Evlerimize ilgisi artacak. Daha aktif olarak çalışmalarımıza destek verecekler. Ayrıca, velilerin çocuklarının eğitimine destek olması amacıyla Bilgili Anne Projesi'ni de hizmete sunduk. Bu etkinlikler sayesinde çocuklar kötü alışkanlıklardan ve sosyal medyanın zararlı etkilerinden korunuyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :