Bilecik'te yüksek gerilim hattı demir yoluna düştü! Konya İstanbul seferini yapan hızlı tren yolda kaldı

Bilecik'te yüksek gerilim hattı demir yoluna düştü! Konya İstanbul seferini yapan hızlı tren yolda kaldı

Konya-İstanbul seferini yapan Yüksek Hızlı Tren Bilecik yakınlarında TEİAŞ'a ait yüksek gerilim hatlarının demiryolu üzerine düşmesi sonucu yolda kaldı. Konya Mehmet Tuza Pakpen Meslek Lisesi öğrencilerinin de trende olduğu öğrenildi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına yüksek gerilim hatlarında kopma meydana gelmesi nedeniyle seferler 2 saat aksadı.

Konya - İstanbul seferini yapan Yüksek Hızlı Treni Bilecik yakınlarında mahsur kaldı. Hatta bir saati aşkın süre seferler dururken sorunun TEİAŞ'a ait yüksek gerilim hatlarının demiryolu üzerine düşmesi sonucu meydana gelen elektrik kesintisinden kaynaklandığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre; Bilecik-Osmaneli YHY hattına Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'ye ait yüksek gerilim hattı koptu. Bu esnada İstanbul-Konya seferini yapan 06.45 YHT seferi yapan tren Bilecik yakınlarında beklemeye alındı. Hatta yapılan çalışma nedeniyle İstanbul-Ankara, Ankara-İstanbul arasındaki seferlere de ara verilirken, yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrası seferler devam etti.

İstanbul'a seyahat eden Konya Mehmet Tuza Pakpen Meslek Lisesi öğrencilerinin de bulunduğu hızlı tren, sorunun giderilmesi sonrası bir buçuk saat bekleyişin ardından hareket etti.

TCDD'nin YHT sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "TEİAŞ'a ait yüksek gerilim hatlarının demiryolu üzerine düşmesi sonucu meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle YHT seferlerimiz gecikmeli olarak işlemektedir. İlgili kurumlar ile yürütülen çalışmalar devam etmekte olup arızanın giderilmesi ile seferlerimiz normale dönecektir" ifadeleri kullanıldı.

yht.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.