Bigalı Mehmet Çavuş mezarı başında anıldı

Bigalı Mehmet Çavuş mezarı başında anıldı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşları kahramanlarından Mehmet Çavuş için Biga ilçesindeki mezarı başında anma töreni düzenlendi.Vali Hamza Erkal, Bahçeli...

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Savaşları kahramanlarından Mehmet Çavuş için Biga ilçesindeki mezarı başında anma töreni düzenlendi.

Vali Hamza Erkal, Bahçeli köyünde düzenlenen törendeki konuşmasında, savaşın ardından Mehmet Çavuş'a devletin aylık bağlamak istediğini ancak kendisinin bunu reddettiğini söyledi.

Mehmet Çavuş'un mütevazı bir hayat sürdürdükten sonra ahirete intikal ettiğini dile getiren Erkal, şöyle konuştu:

"İşte bizler böyle kahraman insanlar sayesinde bu topraklarda özgürce yaşıyoruz. Onun için bu insanlara minnet borcumuzu asla ve asla unutmamalıyız. O yıllar çok zor yıllardı. Osmanlı İmparatorluğu çöküş döneminin son noktasına gelmiş, artık son bir darbeyle bütün Osmanlı hatta Türk alemi bitirilmek istenmiş. Savaşların çetin geçtiği, bir milletin var oluş mücadelesinin bu kadar kritik hale geldiği bir dönem olmamıştır. Çanakkale bize birlik, beraberlik, kardeşlik ruhu üfler. Bunu kaybettiğimiz an birbirimize düşeriz."

Bahçeli Köyü Muhtarı Turan Özarı da Çanakkale Savaşları'nda Seddülbahir bölgesinde kahramanlıklar gösteren Mehmet Çavuş'un savaşın sona ermesiyle Biga'ya döndüğünü aktardı.

Özarı, köyünde 1964 yılında vefat eden Mehmet Çavuş'un kabrinin anıt mezar haline getirildiğini anlattı.

Şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törene, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Recai Keleş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan ile vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :