"Bigadiç 3. Et ve Süt Festivali" başladı

"Bigadiç 3. Et ve Süt Festivali" başladı

"Etin ve sütün başkenti" ana temasıyla gerçekleştirilen festival 2 gün sürecek- Bigadiç Belediye Başkanı Avcu:- "Bigadiç'in ülke genelinde meşhur etini, sütünü hep birlikte tanıtacağız. Kavurma şenliğimiz de var. 50 bin kişiye kavurma ikram edeceğiz"

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Bigadiç Et ve Süt Festivali başladı.

Park Otel mevkisinden başlayan festival kortej yürüyüşü, 100. Yıl Parkı'nda sona erdi. Kortej yürüyüşüne, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, festivale katılımın her yıl artarak devam ettiğini belirterek, Bigadiç'i bütün dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Avcu, dünyada en büyük bor rezervinin Türkiye'de bulunduğunu anımsatarak, "Türkiye'de de en çok Bigadiç'te. Bizim borumuz dünyanın en kaliteli boru. Dünya rezervinin yüzde 40'ı ilçemizde. Şimdi de Bigadiç'te büyük bir altın rezervi keşfedildi. Gelecek yıl ona da başlayacağız. Yani ilçemiz gerçekten altın bir ilçe olacak. Bize düşen görev bu güzellikleri en iyi şekilde tanıtmak." diye konuştu.

Festival boyunca birçok etkinliğin gerçekleştirileceğini dile getiren Avcu, şöyle devam etti:

"Bugün 80-100 yıl öncesine ait Bigadiç resimlerinin sergisini açıyoruz. Yarın da ata sporumuz atçılığın kalbi Bigadiç'te atacak. Türk milletinin geçmişinden ne geliyorsa yarın doya doya yaşatacağız. Eğlenceyi de unutmadık. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi konservatuvar ekibinin konserini de hep birlikte izleyeceğiz ve pazar günü de inşallah misafirlerimizi konuk edeceğiz. Geçen yıl 30 bin kişiyi ağırladık. Bu sene 50 bin kişiyi misafir etmeyi hedefliyoruz. Bigadiç'in ülke genelinde meşhur etini, sütünü hep birlikte tanıtacağız. Kavurma şenliğimiz de var. 50 bin kişiye kavurma ikram edeceğiz."

Konuşmanın ardından Bigadiç 4 Eylül İlkokulu öğrencileri halkoyunu gösterisi sergiledi. Gösterinin ardından vatandaşlara süt çeşmesinden süt ikram edildi.

Programın son bölümünde "Dünden bugüne Bigadiç" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :