Bıçak ustalarının Kurban Bayramı mesaisi

Bıçak ustalarının Kurban Bayramı mesaisi

YOZGAT (AA) - Sarıkaya ilçesinde bıçak bileme ustaları Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirebilmek için yoğun...

YOZGAT (AA) - Sarıkaya ilçesinde bıçak bileme ustaları Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlardan gelen talepleri yetiştirebilmek için yoğun mesai harcıyor.

Bayramın yaklaşması ile birlikte kurban kesecek vatandaşlar bıçak, satır, zırh ve mutfak robotu bıçağı gibi aletleri bıçak bileme ustalarına getirerek tamir ve keskinleştiriyor.

Bıçak ustası Gazi Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayrama az bir süre kalması ile birlikte vatandaşların bıçaklarını kendilerine getirdiklerini ve işlerinin yoğunlaştığını belirtti.

Körelen bıçakların bilenmesiyle kurban keserken işlerini kolaylaştırmak isteyen vatandaşlardan bazılarının yeni bıçak yerine keskinleştirmeyi tercih ettiklerini aktaran Coşkun, şunları söyledi:

"Kurbanlarını daha rahat kesmek isteyen vatandaşlar bıçaklarını biletmek için bizlere geliyor. Bıçak bileme fiyatları geçen seneyle aynı 2 lira. Bıçağın küçüklüğü veya büyük olması fark etmiyor. Tabi eskiye göre talepler giderek düşüyor. Bazı vatandaşlar biletmek yerine yeni bıçak almayı tercih ediyor. Biz de yıllardır yaptığımız bu işin peşini bırakmak istemiyoruz. Vatandaşlara hizmet verebilmek içi geç saatlere kadar burada çalışıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler