"Bezmialem Valide Sultan'ı Anma Haftası" etkinlikleri

"Bezmialem Valide Sultan'ı Anma Haftası" etkinlikleri

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Akça:- "Bu yüzyılda Bezmialem'i yaşatmaya çalışmak bizim en önemli görevimizdir"- Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazancıoğlu: - "Bezmialem Valide Sultan'ın takipçileri olarak hem bilim

İSTANBUL (AA) - Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça, bu yüzyılda Bezmialem'i yaşatmaya çalışmanın en önemli görevleri olduğunu belirtti.

Bezmialem Vakıf Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, "Bezmialem Valide Sultan'ı Anma Haftası" etkinlikleri kapsamında Cağaloğlu'ndaki Birlik Vakfı Genel Merkezinde "Vakıf Gureba'dan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Vakıf Medeniyeti" konulu konferans düzenlendi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Akça, konferansta, Bezmialem Valide Sultan'ın medeniyetin çok önemli temsilcilerinden olduğunu ifade etti.

Sultan'ın her zaman fakirin, fukaranın yanında yer aldığını ve son derece cömert, eli açık, şefkat ve merhamet sahibi olduğunu anlatan Akça, "Bizim medeniyetimiz sevgi ve iyilik medeniyetidir. Medeniyetlerin temsilcilerin özelliklerine bakıldığında insanı severler, iyilik yaparlar ve başka insanların hayatlarını kolaylaştırmak için ellerinden ne gelirse onları yaparlar. İşte bu özellikleri Bezmialem Valide Sultan’da da görmekteyiz ve bu yüzyılda Bezmialem'i yaşatmaya çalışmak bizim en önemli görevimizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Hedeflerinin üniversiteyi ulusal ve uluslararası alanda referans bir kuruma dönüştürmek olduğunu vurgulayan Akça, şunları kaydetti:

"Her yıl 3 binden fazla öğrenciyi eğitiyoruz, sağlık hizmeti vermekteyiz. Bu kurum 2010 yılında bir üniversiteye dönüştürülmeseydi belki de bugün yok olacaktı. Bu sebeple Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Bu kurumu teslim aldığımızda tarihi binamız çökmüştü, üniversite olması ile birlikte yeniden ayağa kaldırıldı, bugün içinde fevkalade değerli hizmetler veren bir kuruma dönüştürüldü. Bir sağlık üniversitesi olarak, bizim hedefimiz üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda referans kurumu olmasıdır. Bunun için canla başla çalışıyoruz."

- "Vakıf kültürünün en müstesna ve en muhteşem örneği"

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ise 2010 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesine dönüşen Bezm-i Alem Gureba-i Müslimin Hastanesinin, ecdadın bıraktığı vakıf kültürünün en müstesna ve en muhteşem örneği olduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Kazancıoğlu, "Bezmialem Valide Sultan'ın takipçileri olarak hem bilim insanları yetiştirmeye hem de bize emanet edilen bu vakıf kültürünü, aldığımız vakıf terbiyesini onlara öğretmeye ve hayatlarını bu çerçevede yaşamalarına vesile olmaya çalışıyoruz. Bugün Bezmialem Vakıf Üniversitesi, vakıf medeniyetinin ve vakıf bilincinin temsili olarak dayanışma ve yardımseverlik duygularını yaşatarak gelecek nesillere aktarmanın gururuyla büyümeye devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Konferans, Bezmialem Valide Sultan'ın Bezm-i Alem Gureba-i Müslimin Hastanesini kurdurma hikayesini konu alan filmin gösterimi ve Meydan Musiki Topluluğunun dinletisiyle sona erdi.

Konferansa Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı, Birlik Vakfı İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Hüseyin Öztürk, TMSF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Altıntaş, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Aslan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :