Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni

Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan:- "Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin kurumlarımız içinde çok özel bir yeri var. Çünkü bu kurum merhametten doğmuştur. Bezmialem Valide Sultan, sokakta rastladığı bir hastaya olan merhameti ile bir has

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin kurumlarımız içinde çok özel bir yeri var. Çünkü bu kurum merhametten doğmuştur. Bezmialem Valide Sultan, sokakta rastladığı bir hastaya olan merhameti ile bir hastane yaptırmaya karar vermiştir. Hayratı, 172 yıldır garip gurebanın uğrak yeridir. Burası bir şifa yuvasıdır. Bu kuruma hizmeti geçmiş tüm emektarları rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan törende, vakfın tarihinin anlatıldığı video gösterildi. Törende konuşma yapan Erdoğan, diplomalarını alan öğrencileri ve ailelerini tebrik ettiğini ifade ederek, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Erdoğan, "Böylesine köklü bir vakıf kurumu bünyesinde, modern bir üniversitenin ilk mezunları olmanız, eminim heyecanınızı artırıyordur. Üniversitenizin hem köklü hem de bir o kadar yenilikçi olması, diplomanızı kıymetlendirecek. Hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Sizleri buradan hayata uğurlarken, meslek hayatınızın tüm aşamalarında başarılar diliyorum." diye konuştu.

Eğitim hayatı boyunca evlatlarının hep yanında olan tüm anne babaları da kutladığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu başarı aynı zamanda sizlerindir. Ne mutlu ki, insana hizmet edecek evlatlar yetiştirdiniz. Buradan sadece doktorlar, sağlık görevlileri değil, merhamet yıldızları mezun ediyoruz. Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin kurumlarımız içinde çok özel bir yeri var. Çünkü bu kurum merhametten doğmuştur. Bezmialem Valide Sultan, sokakta rastladığı bir hastaya olan merhameti ile bir hastane yaptırmaya karar vermiştir. Hayratı, 172 yıldır garip gurebanın uğrak yeridir. Burası bir şifa yuvasıdır. Bu kuruma hizmeti geçmiş tüm emektarları rahmet ve minnetle anıyorum."

Erdoğan, tarihi kurumların ihya edilmesi, zamana kazandırılmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Bezmialem Üniversitesi kurucularını, akademik kadrosunu ayrıca tebrik ettiğini kaydeden Erdoğan, vakıf kültürünü yaşatan öncü bir üniversite kurduklarını ve sağlık alanında güçlü bir markayı bugüne kazandırdıklarını söyledi.

- Kimyasalların tüm dünyayı kuşattığı bir çağda, doğal olana çok ihtiyacımız var."

Büyük tıp alimi İbn-i Sina'nın 'Aletlerin en faydalısı kalemdir. Bir şişe mürekkep, bir külçe altından hayırlıdır' sözünü hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanıyorum ki, Bezmialem Üniversitesi sağlık ve eğitim sorunlarına yeni yaklaşımlar getirecek, bilim anlayışında yeni bir çığır açacaktır. İlklerin üniversitesi olarak, bünyenizdeki YÖK onaylı ilk Fitoterapi Merkezi bunun nişanıdır. Açılışına da bizzat katıldığım bu merkez, Türkiye'nin zengin bitki kaynaklarını modern bilime kazandıracak ve ilaç sektöründe dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak bir vizyonla kurulmuştur. İnşallah kadim tıp birikimini modern dünyaya taşıyacaktır. Kadim tıbbi geleneklerle modern bilimin sentezinden oluşan bakış açısının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kimyasalların tüm dünyayı kuşattığı bir çağda, doğal olana çok ihtiyacımız var. Gerçek ihtiyacın ötesinde ilaç kullanımının önüne geçmeli, koruyucu hekimliği yaygınlaştırmalı, endüstriyi değil, insanı merkeze alan yaklaşımları yaygınlaştırmalıyız. Bezmialem Üniversitesi'nin bu bakış açısının temsilciliğini yapacağına büyük inancım var."

Emine Erdoğan, üniversitenin sundukları erişilebilir sağlık hizmetinin ve zengin akademik eğitimin, dünya üniversiteleri ile işbirliği içinde gerçekleştiriliyor olmasının kayda değer olduğunu anlattı. Öğrencilerine, akademik ve idari kadrosuna dünyanın kapılarını açmanın, modern bir üniversitenin olmazsa olmazlarından olduğuna değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bezmialem Valide Sultan'ın, yoksul ve hasta insanlara daima en son tıbbi gelişmelerin uygulanması şartıyla vakfettiği bu kuruluş, inanıyorum ki asırlarca bu hizmeti ifa etmeye devam edecek. Dünyanın en müstesna coğrafyasında, çok kıymetli bir tarihi miras üzerinde, istikbali parlak bir ülkede yaşıyorsunuz. Bu ülkeyi yüceltmek sizlerin sorumluluğunda. Bunun yolu da hizmetten geçiyor. Kişisel rahatlığa adanmış bir hayat asla derinleşemez, insanı tatmin edemez. Mevlana Hazretleri, 'Daima hizmet ve gayret içinde ol. Çünkü hayatın gerçek lezzeti, hiç bezginliği olmayan bir yorgunluktadır' diyor. Vazifeye başladığınızda eminim çalışmaktan yorgun düşeceğiniz zamanlar olacak. Fakat böyle zamanlarda bir insanın acısını dindirmek, yarasına merhem olmak sizlere insan olmanın farkını hissettirecektir. Merhamet, şefkat, sevgi sizin mesleğinizin mayasıdır. Biliyorum, heyecanlısınız, sizleri daha fazla bekletmek istemiyorum. Alın terinizin, emeğinizin belgesi olan diplomalarınızı bir an önce vermek üzere sözlerime burada son vereceğim."

Erdoğan, öğrencileri tekrar tebrik ederek, tüm akademik ve idari kadrolara, vakıf yönetimine başarılar diledi.

Konuşmanın ardından Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Ebru Zeren, Tıp Fakültesi birincisi Hüsna Esenoğlu, Diş Hekimliği birincisi Elif Alkan, Eczacılık Fakültesi birincisi Gülşen Sözmez'in aralarında bulunduğu üniversitenin fakülte, yüksekokul ve enstitü birincilerinin diplomaları Emine Erdoğan tarafından verildi. Törende Emine Erdoğan'a Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Akça tarafından hastanenin yapımına ve açılışına ilişkin orijinal tarihi beyanların yer aldığı bir eser takdim edildi.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin Rektörü Rümeyza Kazancıoğlu'nun Erdoğan'a hediye verdiği törene, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin katıldı. Mezuniyet töreni, kep töreni ve aile fotoğrafı ile son buldu.

Törenin gerçekleştiği salonda, "15 Temmuz Hain Darbe Girişimini Unutmadık. Unutmayacağız. Şehitlerimizi Rahmet ve minnetle yad ediyoruz" yazılı pankartlar da asılı bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :