Beyşehir'de zirve tırmanışı

Beyşehir'de zirve tırmanışı

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğinde, katılımcılar bin 825 metrelik Dikenli Tepesi zirvesine tırmandı.Beyşehir Kültür...

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğinde, katılımcılar bin 825 metrelik Dikenli Tepesi zirvesine tırmandı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği'ne bağlı Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından 4. Huğlu Dikenli Tepesi Kar Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017 yılının ilk etkinliğine, Konya Mevlana Dağcılık Kulübü'ne mensup dağcılar ile Beyşehir, Konya ve Huğlu'dan toplam 60 doğaseverin katıldığını söyledi.

Etkinlikte bin 825 rakımlı Dikenli Tepe'nin zirvesine kadar kar üzerinde yürüdüklerini ifade eden Büyükkafalı, şunları kaydetti:

"Gidiş geliş toplam 6 saat süren yaklaşık 7 kilometrelik parkurda yer yer bir buçuk metreye ulaşan kar üzerinde yürüdük. Zirvede ise kar yüksekliğinin 3 metreye ulaştığını tahmin ediyoruz. Katılımcılarımız yürüyüş esnasında yaban hayvanları için doğaya yiyecek bıraktı. Etkinliğe katılanlar poşetlerle kar üzerinde kaymanın, kar topu oynamanın keyfini çıkardı. Zirveye vardığımızda hep birlikte Türk bayrağı açtık. Çok güzel bir etkinlik oldu."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :