Beyşehir’de Üç Aylar Fener Alayı ve Şivlilikle Karşılandı

Beyşehir’de Üç Aylar Fener Alayı ve Şivlilikle Karşılandı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, mübarek üç ayların başlangıcı, fener alayı ve şivlilik geleneğinin yaşatıldığı programla karşılandı. Etkinlik, 4-6 yaş grubu öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Beyşehir ilçesinde, üç ayların başlangıcı dolayısıyla anlamlı bir program düzenlendi. Konya yöresine özgü fener alayı ve şivlilik geleneğinin yaşatıldığı etkinlik, Beyşehir Müftülüğü İzzet-Ayşe Taşdelen 4-6 Yaş Kur’an Kursu öncülüğünde gerçekleştirildi.

Öğrenci, öğretici ve velilerin katılımıyla şehir merkezinde düzenlenen yürüyüşte, ellerinde fenerler bulunan minikler, İzzet-Ayşe Taşdelen 4-6 Yaş Kur’an Kursu’ndan Merkez Çarşı Camii’ne kadar yürüdü. Yürüyüş, vatandaşlardan da ilgi gördü.

Yürüyüşün ardından Merkez Çarşı Camii’nde namaz kılındı. Namaz öncesinde öğrenciler camide çeşitli etkinliklerle vakit geçirirken, okunan sureler programın manevi atmosferini güçlendirdi.

Programda konuşan Beyşehir Müftüsü Enes Aktaş, etkinliğe katılan öğrenci, öğretici ve velilere teşekkür ederek, üç ayların Beyşehir’e, ülkeye ve İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Etkinlik, öğrencilere oyuncak hediye edilmesi ve cami cemaatine lokma tatlısı ikramı ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.