Beyşehir'de tekneler karaya çekildi: 3 ay sürecek

Beyşehir'de tekneler karaya çekildi: 3 ay sürecek

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından duyurulan Beyşehir Gölü'nde 3 aylık su ürünleri avlanma yasağı başladı. Gölde ticari balıkçılık faaliyetlerine ara verilmesiyle, su ürünlerinin korunması hedefleniyor.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Beyşehir Gölü'nde su ürünlerinin korunması amacıyla 15 Mart-15 Haziran 2024 tarihleri arasında 3 aylık bir avlanma yasağı başladı. Yapılan duyuruda, su ürünleri kanununa uygun olarak alınan tedbirlerin göldeki balık popülasyonunu korumayı amaçladığı belirtildi.

Beyşehir'de tekneler karaya çekildi: 3 ay sürecek

Yasak kapsamında, 15 Mart 2024 tarihinden itibaren her türlü istihsal vasıtası ile su ürünleri avcılığının yasaklandığı vurgulandı. Bu süreçte göle balıkçı teknesi açılmasına kesinlikle izin verilmeyeceği belirtilirken, mevcut balıkçı teknelerinin kendi liman bölgelerinde toplanacağı ifade edildi. Ticari balıkçıların göle çıkmasına ve teknelerini gölde bulundurmasına izin verilmeyeceği de açıklamanın önemli noktalarından biri oldu.

Beyşehir Gölü'nü kiralayan S.S. Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi, yasaklara uymayan üyelere ana sözleşme hükümlerini uygulayacağını belirtirken, yasak süresince teknelerde ve göl çevresinde her türlü istihsal malzemesinin bulundurulmasının yasak olduğu ve bu durumda ilgili görevliler tarafından yasal işlemlerin yapılacağı ifade edildi.

Beyşehir'de tekneler karaya çekildi: 3 ay sürecek

Ayrıca, balık satış yerleri ve fabrikaların yasak başladıktan sonra 24 saat içerisinde ellerinde bulunan balık miktarlarını İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildireceği ve tespiti yapılan su ürünlerinin izin almadan nakli ve satışının yapılmayacağı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, su ürünlerinin sürdürülebilir ticaretinin sağlanması ve balık popülasyonunun korunması için alınan tedbirlerin vatandaşlarca dikkate alınması ve yasaklara uyulması gerektiği vurgulandı. Su ürünlerinin, hem beslenme hem de ekonomik anlamda önemli olduğu belirtilirken, balıkçılığın geleceğinin yasaklara uyumla şekilleneceği vurgulandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.