Beyşehir'de karla mücadele

Beyşehir'de karla mücadele

KONYA (AA) - Beyşehir i̇lçesinde, kar yağışı sonrasında kayarak yoldan çıkan ve arızalanan bazı araçların sürücülerine belediye ekipleri yardım...

KONYA (AA) - Beyşehir i̇lçesinde, kar yağışı sonrasında kayarak yoldan çıkan ve arızalanan bazı araçların sürücülerine belediye ekipleri yardım etti.

Beyşehir'de önceki gün başlayan kar yağışı, dağlık kesimdeki yerleşim yerlerinde etkili oldu.

Yağışın ardından dağlık kesimdeki yerleşim merkezleri beyaz örtüye bürünürken, kar kalınlığı 10 ile 20 santim arasında değişti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışının ilçe merkezinde çok fazla etkili olmamasına karşın ilçeye bağlı dış mahallelerde etkisini gösterdiğini söyledi.

Kar yağışı ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonrasında dış mahallelere ulaşımın sağlandığını belirten Özaltun, şöyle konuştu:

"Ekiplerimiz, çalışmalarının ardından buzlanmaya karşı önlem amacıyla kumlama ve tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi. Benzer çalışma ilçemiz merkezinde özellikle sabah erken ihtiyaç duyulan, ana arterler ile eğimli yollarda da gerçekleştirildi. Bu arada, ilçemize bağlı bazı dış mahallelerde kayarak yoldan çıkan ya da arızalanan araçların kurtarılması için de belediyemize ait greyder gibi iş makineleri talep gelen yerlere gönderilerek, görevlilerimiz ve vatandaşlarımızın da yardımıyla mahsur kaldığı yerlerden çekilerek çıkarılmıştır. İnşallah, kar yağışı ilçemize, çiftçilerimize ve kuraklık nedeniyle su seviyesi düşen gölümüze bereket getirir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :