Beyşehir'de haşereyle mücadele çalışmaları

Beyşehir'de haşereyle mücadele çalışmaları

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, belediye ekipleri haşerelerin yumurtlama devresi olan larva dönemi öncesi ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.Beyşehir...

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, belediye ekipleri haşerelerin yumurtlama devresi olan larva dönemi öncesi ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ile Veteriner Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaz aylarında vatandaşların sinek ve haşereyle ilgili herhangi bir rahatsızlık ve sorun yaşamaması için şimdiden önlem alıyor.

Haşereyle mücadele kapsamında ekipler tarafından yürütülen yağmur suyu drenaj hatları, sazlık ve bataklık kesimler, fosseptikler, kanallar, mazgallar, durgun sular ve açık alanlarda başlatılan ilaçlama çalışmaları şimdiden hız kazandı.

Larva ve haşere mücadelesi yürüten ekipler, Beyşehir'in tüm mahallelerinde çalışmalarını belli bir program dahilinde sürdürüyor. Yürütülen çalışmalarla, larva döneminde sinek popülasyonunda artışın engellenmesi hedefleniyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, belediye ekiplerinin şubat ayının ortalarından itibaren ilaçlama çalışmalarını hızlandırdığını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :