Beyşehir'de doğaseverlere 'Çamlık Mağaraları' tanıtıldı

Beyşehir'de doğaseverlere 'Çamlık Mağaraları' tanıtıldı

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğinde doğaseverlere Çamlık Mağaraları tanıtıldığı bildirildi. Belediye Başkanı...

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğinde doğaseverlere Çamlık Mağaraları tanıtıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, belediye ile Kültür ve Turizm Derneği iş birliğiyle ilçe genelinde iki farklı doğa etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Beyşehir'deki sosyal ve kültürel etkinliklerin daha da canlandırılmasına yönelik olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerden bir tanesinin Derebucak Çamlık Mağaraları doğa yürüyüşü etkinliği olduğunu ifade eden Özaltun, diğerinin ise Beyşehir Fasıllar Mahallesi Bisiklet Turu olduğunu aktardı.

Etkinlik kapsamında Çamlık Mahallesi'nde buluşan doğaseverlerin 5 kilometrelik parkurda yürüyüş gerçekleştirirken bölgede bulunan Balatini, Suluin ve Körükini mağaralarını yakından görme ve tanıma imkanı bulduğunu vurgulayan Özaltun, şunları kaydetti:

"Sonbahar mevsiminin son günlerinde yine bir doğa yürüyüşü etkinliğine imza atarken, Beyşehir'in yanı sıra Ankara ve çevre ilçelerden bölgemize gelen doğa tutkunlarını Çamlık Mağaraları'nda buluşturduk. Başkentten gelerek bu etkinliğimize özel olarak katılan misafirlerimize ise yöremize özgü çeşitli hediyeler verdik. Beyşehir ve yakın çevresindeki coğrafyamızın daha iyi tanıtılması ve sağlıklı yaşam adına gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşü etkinliklerimiz hava şartları müsaade ettiği sürece devam edecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :