Beyşehir'de çocuklar için güvenli oyun parkı

Beyşehir'de çocuklar için güvenli oyun parkı

KONYA (AA) - Beyşehir'de çocuk oyun grubu bulunan parklarda, zeminlerin kauçukla kaplanmasıyla, çocuklar daha güvenli ortamda oynayacak.Beyşehir Belediye...

KONYA (AA) - Beyşehir'de çocuk oyun grubu bulunan parklarda, zeminlerin kauçukla kaplanmasıyla, çocuklar daha güvenli ortamda oynayacak.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Esentepe Mahallesi'nde tabanı kauçuk zemine sahip yeni çocuk oyun grubu kurulumu yapılan parkta incelemede bulundu.

Burada çocuklarla bir süre sohbet eden Özaltun, yaptığı açıklamada, mahallelerde çocuk oyun grubu olan parkların sayısını artıracaklarını söyledi.

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinde çocukların oynayıp vakit geçirebilecekleri 20'ye yakın çocuk oyun grubu bulunan parklar oluşturduklarını belirten Özaltun, "Beyşehir’in köyden mahalleye dönüşen 37 yerleşiminde oyun grubu kurmadığımız yer kalmadı." dedi.

Özaltun, kauçuk zeminin darbe emici özelliği ve esnekliği sayesinde düşme veya darbe sonucu olabilecek yaralanmaları önlemesi nedeniyle, özellikle çocuk oyun alanlarında bu zemini oluşturmaya önem verdiklerini belirtti.

Bu sayının zaman içerisinde daha da artacağını ifade eden Özaltun, "Göl kenarındaki Vuslat Parkı’nda iki çok büyük mega oyun grubumuz var. Bunları da inşallah önümüzdeki günlerde modernleştirerek ziyaretçilerin de faydalanacağı bir konuma getireceğiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler