Beyşehir'de Büyükbaş Hayvanlara Yönelik Şap Aşısı Kampanyası Devam Ediyor

Beyşehir'de Büyükbaş Hayvanlara Yönelik Şap Aşısı Kampanyası Devam Ediyor

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, Büyükbaş Hayvanların Şap Hastalığına Karşı Aşılanmasına Hız Verdi

Beyşehir'de büyükbaş hayvanlara yönelik aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İlçede hayvan hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele programı çerçevesinde yürütülen çalışmalarda, büyükbaş hayvanlar aşılanırken kimliklendirme işlemleri de devam ediyor.

Şap Aşısı Sayısı Arttırıldı

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, özellikle büyükbaş hayvanlarda et ve süt veriminde ciddi kayıplara neden olan Şap hastalığı ile mücadele için bu yıl önemli bir değişikliğe gidildiği belirtildi. Önceki yıllarda rutin olarak 2 doz uygulanan Şap aşısının bu yıl 3 doza çıkarıldığı vurgulandı. Açıklamada, "Şap aşısı; hastalığa karşı koruyucu olması yanında, büyükbaş hayvanların sevkleri ve buzağı destekleme işlemleri için de mecburidir. Hayvanları aşı ile hastalıktan korumak, tedavi etmekten daha kolaydır" denildi.

Aşılama Kampanyası 15 Haziran 2024'e Kadar Sürecek

Şap Aşılama Kampanyası kapsamında Beyşehir'de bulunan tüm büyükbaş hayvanların aşılanmasının hedeflendiği bildirildi. Kampanyanın 15 Haziran 2024 tarihine kadar devam edeceği belirtilerek, hayvan sahiplerinin aşı işlemlerini ihmal etmemeleri gerektiği ifade edildi. Aşılama kampanyasının başarılı bir şekilde tamamlanması, hayvanların sağlık durumunun iyileştirilmesi ve üretim verimliliğinin artırılması açısından büyük önem taşıyor.

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan sahiplerini kampanyaya katılmaya ve büyükbaş hayvanlarını zamanında aşılatmaya davet etti. Aşılama işlemleri, hayvanların sağlığını korumanın yanı sıra, bölgede hayvancılığın sürdürülebilirliği için de kritik bir rol oynuyor.

Beyşehir'de Büyükbaş Hayvanlara Yönelik Şap Aşısı Kampanyası Devam Ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.